BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Idén is megrendezik a Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertet, amelynek ezúttal a budapesti Vigyázó Sándor Művelődési Ház ad otthont, és amelyen a Cimbalom Világszövetség megalakulásának 25. évfordulójáról is megemlékeznek.

Hírek

A Fonó Budai Zeneházban mutatja be Recycle című új lemezét február 25-én a Cimbaliband - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hírek

Eredeti hangszerelésben mutatja be a Kállai Kettőst pénteki, ünnepi koncertjén a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapesti Kongresszusi Központban.

Hírek

Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő - állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült - tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.

Hírek

Elkészült a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért második zeneipari jelentése. A dokumentum többek között megállapítja: a magyar zeneipar 2015-ben több mint 50 milliárd forintot termelt.

Hírek

Az opera születését mutatja be Rossini Hamupipőke című művének feldolgozásán keresztül a Nemzeti Filharmonikusok (NF) ifjúsági előadása vasárnap a Müpában.

Hírek

A sokak által a magyar Tom Jonesként ismert Majsai Gábor hat év szünet után új stúdiólemezt készített. A Hangulatok című anyagon az énekesre jellemző szvinges dalok mellett a bossanova, az electro swing, a latin ritmusok és a ballada is jelen van.

Hírek

Pénteken rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjét, amelyben tíz produkciót láthatnak a nézők.

Hírek

Tizennyolc és huszadik századi szerzemények - köztük Bach Magnificatja - kerülnek műsorra a Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar karácsonyi koncertjén, amelyet december 20-án tartanak a pécsi székesegyházban - tudatta az együttes hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Az alapító Lickl Györgyről elnevezett díj első alkalommal történő átadásával emlékezett pénteken 205 éves fennállására a pécsi Pannon Filharmonikusok.

Hírek

Két orgonavirtuóz, a világhírű, Franciaországban élő amerikai Rhoda Scott és Varnus Xavér ad közös karácsonyi nagykoncertet december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ott lesz velük a színpadon a fiatal orgonista generáció képviselője, Bärnkopf Balázs, valamint az Art Anzix kamarazenekar is.

Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar és Leonidasz Kavakosz világhírű hegedűművész vendégszerepel szombaton a zágrábi Vatroslav Lisinski Koncertteremben - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Hírek

Erkel, Liszt, Kodály és Bartók nagyszabású zeneművei és szólódarabjai, valamint kortárs művek szólalnak meg a Nemzeti Énekkar előadásában, Somos Csaba vezényletével vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Hírek

Az újzene legkiválóbb alkotói és előadói szerepelnek az Átlátszó Hang fesztivál idei programjában, amelyet január 6. és 15. között rendeznek meg Budapesten. A fellépők között lesz mások mellett az amerikai Ensemble Pamplemousse alkotócsoport, a görög ARTéfacts Ensemble és az észt zeneszerző, Liisa Hirsch is.

Hírek

Csörömpölést vállalok címmel különleges lemezt készített Magyar Péter. Az Európa Kiadó egykori dobosának anyagára rockos, dzsesszes és kísérleti felvételek egyaránt felkerültek, a számok többsége tisztán instrumentális, ének nélkül.

Hírek

A Berlini Filharmóniában léphet fel december 25-én Váradi Gyula hegedűművész, a Virtuózok idei szériájának döntőse.

Hírek

Tizennyolc nap alatt tizenkét koncertet ad a Győri Filharmonikus Zenekar Kínában az ünnepek idején - tájékoztatta az együttes hétfőn az MTI-t.

Hírek

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa december 20-án közös karácsonyi koncertet ad a Zeneakadémia nagytermében.

Hírek

Összesen 162 millió forintos kerettel három nyílt pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. Nemzetközi koncertek támogatására, a fővárosi klubok koncertjeire és könnyűzenei médiumok megjelentetésére 2017. január 26-ig lehet jelentkezni.

Hírek

Bach, Haydn és Gounod műveivel kezdődik szombaton a Zuglói Filharmónia négyalkalmas Téli bérlete a Pesti Vigadóban.

Hírek

A 260 éve született Mozart előtt tiszteleg országos ünnepi hangversenysorozatával Rákász Gergely koncertorgonista.

Hírek

Brahms és Dvorák művei hangzanak el a Pannon Filharmonikusok koncertjén december 16-án Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével, Gérard Korsten vezényletével a Müpában.

Hírek

Kialakult a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjének mezőnye, miután a pénteki második középdöntőből is öt versenyző jutott tovább.

Hírek

Két új lemezanyagot rögzített az elmúlt hónapban az amerikai Nashville-ben Ferenczi György és a Rackajam.

Hírek

Liszt Ferenc Faust-szimfóniájának Carl Tausig-féle átirata szólal meg Lajkó István Junior Prima Díjas zongoraművész előadásában a Hungaroton legújabb, világpremier kiadványán.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ