Hírek

Február 19-én lesz kilencvenöt éves Kurtág György kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, a kortárs zene világhírű alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Az utolsó, negyedik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő showban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Hírek

Tiszai Péter Véletlen című művét mutatják be a Budapesti Filharmóniai Társaság (BFT) online sorozatában, amely filmes formátumban kelti életre a zenében rejlő történeteket.

Hírek

Perényi Miklós csellóművész közreműködésével ad online hangversenyt csütörtökön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról.

Hírek

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Hírek

Anevemandras, azaz Kállay-Saunders András nyerte Hazaérek majd című dalával A Dal 2021 második válogatóját szombaton.

Hírek

Február 6-án lenne hetvenöt éves Radics Béla, sokak szerint minden idők legjobb magyar gitárosa, a hazai rockzene hajnalának egyik tragikus sorsú nagy alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Magas minőséget képviselő művészeti fesztiválok programjának megvalósítását támogatja 200 millió forintból az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Hírek

A második válogatóval folytatódik A Dal 2021 szombaton, a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő showban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Hírek

Szőke Nikoletta Új esély című dalával nyerte A Dal 2021 első válogatóját szombaton.

Hírek

Bogányi Gergely, Dráfi Kálmán, Mocsári Károly és Balázs János zongoraművészek online koncertjével kezdődik február 9-én a Cziffra György-emlékév.

Hírek

Liszt és Berlioz művei szólalnak meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa online zenei maratonján február 6-án.

Hírek

Gioachino Rossini operáiból ad elő részleteket a pécsi Pannon Filharmonikus zenekar (PFZ) pénteken este a Müpából egy ingyenesen megtekinthető online gálakoncert keretében - közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

Ingyenes online koncertet ad csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar Takács Nagy Gábor vezényletével, Maxim Vengerov hegedűművész közreműködésével.

Hírek

Újabb öt produkció jutott az elődöntőbe szombaton A Dal 2021-ben. A harmadik válogató első helyén holtversenyben végzett Katona Petra, valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos.

Hírek

Zárt körű megemlékezést tart a Karthago együttes február 13-án szombaton 12 órakor a budapesti Rockmúzeumban abból az alkalomból, hogy negyven éve hunyt el egy fiatal fiú a zenekar székesfehérvári koncertjén. Emlékére született meg a Requiem című dal.

Hírek

Több évre szóló művészeti és üzleti stratégiát dolgozott ki a megújult Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely március 10-én a Zeneakadémiáról ad ingyenes online hangversenyt.

Hírek

Február 10-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Jávori Ferenc (Fegya) Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, a Budapest Klezmer Band alapítója, a tradicionális zsidó klezmer népszerűsítője és mestere. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Három magyar előadó, Lajkó Félix, az Ötödik Évszak és Lakatos Mónika is szerepel a világ legrangosabb világzenei toplistájának (World Music Charts Europe) legfrissebb, februári listáján.

Hírek

Pénteken online követhető az Anima Musicae Kamarazenekar és Dinyés Soma Bach-sorozatának záróeseménye.

Hírek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Fehér éjszakák című hangversenye szerdán a Müpa Budapest honlapján és YouTube-csatornáján díjmentesen tekinthető meg.

Hírek

A világ 15 országában emlékeznek a 100 éve született Cziffra György (1921-1994) zongoraművészre és zenei hagyatékára - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Hírek

A tavaly elhunyt Szőcs Géza költő, író, irodalomtudós és politikus emlékére ad online koncertet február 3-án, szerdán a MÁV Szimfonikus Zenekar Kesselyák Gergely vezényletével.

Hírek

A sokszínűség jellemzi leginkább A Dal idei mezőnyét, minden stílus képviselteti magát - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Mező Misi, a zsűri tagja.

Hírek

Keller András hegedűművész, a Keller Kvartett alapítója is csatlakozik a Bartók Világverseny idei, vonósnégyes együttesek számára meghirdetett fordulójának zsűrijéhez.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ