Hírek

Március 4-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Sztevanovity Zorán Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekes, zeneszerző, aki fél évszázada a magyar könnyűzenei élet egyik legismertebb szereplője. Az MTVA Sajtóarchívum portréja:

Hírek

Haydn D-dúrban címmel folytatódik csütörtökön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Lukács-bérlete a Pesti Vigadóban.

Hírek

A Dal 2022 első elődöntője után - amelyből már négyen bejutottak a döntőbe - március 5-én, szombaton rendezik a második elődöntőt, amelynek végére kialakul a finálé nyolcas mezőnye.

Hírek

Egyházi könnyűzenei együttesek, közösségek, zenészek részesültek hangszervásárlási támogatásban. Az erről szóló okleveleket vasárnap Budapesten vehették át a nagyrészt gitáros fiatalok.

Hírek

Április 3-án rendezi a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével a Mozart-napot a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Holtversenyben Oláh Ibolya a Nem adom el, illetve a Third Planet a Táncol a világ című dallal nyerte A Dal 2022 első elődöntőjét szombaton, és ezzel bekerült a fináléba.

Hírek

A Magna Cum Laude fellépése lesz A Dal 2022 szombati első elődöntőjében az extra produkció. A műsor ezen szakaszába jutott versenyzők akusztikus verzióban adják elő dalaikat, az első tíz előadó szombaton látható 19 óra 35 perctől élőben a Dunán.

Hírek

Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművészhez került az a 17. századi mesterhangszer, amelyen korábban Ligeti András Kossuth-díjas karmester és hegedűművész játszott.

Hírek

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 negyedik válogatóját szombaton.

Hírek

Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat február 22-én Budapesten, a Müpában.

Hírek

Százszoros köszönet jelszóval harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, kórházaknak, árváknak.

Hírek

Az utolsó válogatóval folytatódik szombaton a dalválasztó a Dunán. A Dal 2022 zsűrije továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

Hírek

Február 18-án a Fonó Budai Zeneházban mutatja be Szabadon című új lemezét a Cimbaliband.

Hírek

Háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után valósulhat meg Falusi Mariann (március 11.) és Presser Gábor (március 12-13.) koncertje a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). A két előadó egymás estjein is közreműködik.

Hírek

Fuvola-hárfa esttel kezdődik vasárnap Vigh Andrea hárfaművész Hangversenyek hárfával című sorozata a budapesti Festetics Palotában.

Hírek

A világszerte ismert előadóművész, Sebestyén Márta "Rózsa nyílik, szegfű hajlik" című világzenei estjével lép az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára március 6-án. Az előadás egyben az énekes 45 éves pályafutásának összefoglaló, ünnepi koncertje.

Hírek

Díjátadóval és gálahangversennyel zárult vasárnap a Cziffra György Fesztivál. Az Életműdíjat idén Perényi Eszter hegedűművész és Lantos István zongoraművész kapta, Tehetség-díjjal jutalmazták Eszenyi Zsombor klarinétművészt és Berecz Mihály zongoraművészt, valamint három ifjú tehetséget is elismertek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Mások mellett a perzsa-izraeli Liraz, a portugál António Zambujo, a Maliból érkező Amadou & Mariam lesz az idei Budapest Ritmo sztárfellépője. A rangos világzenei fesztivált április 7-től 9-ig rendezik három belvárosi helyszínen.

Hírek

Ma van A Dal 2022 első elődöntője, amelyben a dalok akusztikus hangszerelésben hangzanak el. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható.

Hírek

Március 5-én a győrsági régi temetőben helyezik örök nyugalomra Veér István Liszt Ferenc-díjas klarinétművészt, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és fúvósötösének nyugalmazott tagját - közölte a család az MTI-vel kedden.

Hírek

Szombaton rendezik A Dal 2022 első elődöntőjét. A négy válogató adásból továbbjutott húsz produkció két műsorban, akusztikus hangszereléssel versenyez a döntő nyolcas mezőnyébe kerülésért.

Hírek

Koncertekkel, emléktábla-avatással és kiállítással emlékeznek meg kedden Nagykanizsán arról, hogy ötven évvel ezelőtt alapították Magyarország egyik első dzsesszklubját.

Hírek

Ma van A Dal 2022 negyedik, utolsó válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban ismét tíz produkció látható.

Hírek

Az ország egyetlen dalválasztójának utolsó válogatójában újabb extra produkciót láthatnak a Duna nézői: szombat este Ferenczi György A Dal 2022 zsűritagja lép színpadra lánya, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában.

Hírek

Második alkalommal lépnek színpadra az Óbudai Danubia Zenekarral a Felzárkózó települések program falvaiban zajló zenei esélyteremtő foglalkozásokról érkező gyermekek február 19-én Budapesten, a Zeneakadémián.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ