Hírek

Május 12-én, pénteken az Óbudai temetőben vesznek végső búcsút Török Ádámtól, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítójától, frontemberétől.

Hírek

Különleges, színészlegendákkal tarkított koncertsorozatot szervez a Filharmónia Magyarország. Május 8-án Szegeden, a Nemzeti Színházban, május 9-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, majd 16-án Miskolcon lesz hallható a hangverseny.

Hírek

Nemzetközi orgonafesztivált tartanak Szolnokon és környékén május 15. és 21. között; a második alkalommal megrendezendő seregszemle nyitóhangversenyének Martfű ad otthont - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Bartók Béla két-két hegedűversenyét és rapszódiáját adják elő Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével, Bogányi Tibor karmester vezényletével a Pannon Filharmonikusok muzsikusai a pécsi Kodály Központban csütörtökön este - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, Király Linda, Gájer Bálint és Szécsi Máté énekesek közreműködésével rendez koncertet fogyatékossággal élő emberek megsegítésére a pécsi Kerek Világ Alapítvány.

Hírek

Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész előadásában hallhatja a közönség Johannes Brahms hegedű-zongora szonátáit április 26-án Budapesten, a Magyar Zene Házában, április 28-án pedig a pécsi Kodály Központban.

Hírek

Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV.

Hírek

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2023 szombat este: ismét tíz versenydal hangzik el akusztikus formában, és négy produkció csatlakozik a döntős mezőnyhöz - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Hírek

A norvég Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening nevű női kar nyerte el a nagydíjat a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelyet április 2. és 5. között rendeztek a fővárosban.

Hírek

Liszt összes rapszódiája hat kiváló zongoraművész előadásában hangzik el a Cziffra Fesztivál Liszt-maratonján április 17-én a MOMKult Nagytermében.

Hírek

Április 19-én kezdődik a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Zongorakurzus, amelyre idén mintegy 250 nevezés érkezett.

Hírek

Negyven éve, 1983. március 30-án halt meg Kadosa Pál kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Beethoven, Bartók, Mozart és Chopin művei szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész estjén május 11-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Grieg, Janácek, Balogh Máté és J.S. Bach tánctételeiből játszik az Anima Musicae Kamarazenekar május 5-én az Óbudai Társaskörben a Capriccioso-bérlet harmadik, egyben utolsó hangversenyén - közölte az MTI-vel csütörtökön az Óbudai Társaskör.

Hírek

Tíz éve, 2013. április 28-án hunyt el Starker János, a múlt század egyik legkiválóbb gordonkaművésze, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Junior Prima díjas Balogh Ádám és Magyar Valentin szóló zongoraestjeivel folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora sorozat április 30-án a Régi Zeneakadémián és május 4-én a Bartók Emlékházban.

Hírek

Összeállt a Duna dalválasztójának döntős mezőnye. A nyolc finalistát a szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő fináléban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

Hírek

Változatos zenei kínálattal, nemzetközi szinten is elismert hazai és külföldi művészekkel várják a klasszikus zene kedvelőit a 2023/24-es koncertévadban a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME), amelyek két születésnapot is ünnepelnek: a szimfonikus zenekar 80, Vásáry Tamás elnök-karmester pedig 90 éves lesz.

Hírek

Elhunyt Török Ádám, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálát fia, Török Dániel jelentette be kedden Facebook-oldalán.

Hírek

Fennállásának 100. évfordulója alkalmából jubileumi koncertet ad hétfőn a Müpában a Nemzeti Filmharmonikus Zenekar, amely a 2023/24-es évadban operabérlettel is várja közönséget.

Hírek

Teljesen új hangzással tér vissza tíz produkció szombaton A Dal 2023 első akusztikus elődöntőjében.

Hírek

Öt kontinens 56 országából 308 fiatal muzsikus jelentkezett a második Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet az előválogatón kiválasztott 38 karmester részvételével augusztus 20-28. között rendeznek meg Debrecenben. A zsűri elnöke a világhírű finn karmester, Jorma Panula lesz - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Hírek

Száznyolcvan éve, 1843. április 4-én született Richter János (Hans Richter) karmester, az első bayreuthi játékok ünnepelt dirigense. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar meghirdette hagyományos budapesti bérletes évadát, melynek során szeptembertől kéthavonta összesen öt koncertet ad a pécsi zenekar a Müpában - tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ