Hírek

Június 13-án kedden 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Főkapu téren búcsúznak Lang Györgyitől, a Pa-Dö-Dő együttes tagjától.

Hírek

Szombaton volt 75 éves a magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb szerzője, előadója. Presser Gábor idei éve a szokásosnál is sűrűbb: ősszel dupla nagykoncertje lesz a Papp László Budapest Sportarénában, új zenés darabja, a Pinokkió pedig decemberben debütál a Vígszínházban.

Hírek

Megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából ötkoncertes zeneakadémiai sorozatot állított össze a 2023/24-es évadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar - közölte a zenekar az MTI-vel kedden.

Hírek

Neves fiatal előadók, az intézmény növendékei és művésztanárai kerülnek a középpontba a Zeneakadémia 2023-as őszi koncertévadában.

Hírek

Családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára Török Ádámot, a magyar progresszív blues-rock egyik legfontosabb alakját, a Mini együttes vezetőjét pénteken délután az Óbudai temetőben.

Hírek

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét Kodály Zoltán zenéjén keresztül keddtől csütörtökig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein.

Hírek

Május 12-én, pénteken az Óbudai temetőben vesznek végső búcsút Török Ádámtól, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítójától, frontemberétől.

Hírek

Különleges, színészlegendákkal tarkított koncertsorozatot szervez a Filharmónia Magyarország. Május 8-án Szegeden, a Nemzeti Színházban, május 9-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, majd 16-án Miskolcon lesz hallható a hangverseny.

Hírek

Nemzetközi orgonafesztivált tartanak Szolnokon és környékén május 15. és 21. között; a második alkalommal megrendezendő seregszemle nyitóhangversenyének Martfű ad otthont - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Bartók Béla két-két hegedűversenyét és rapszódiáját adják elő Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével, Bogányi Tibor karmester vezényletével a Pannon Filharmonikusok muzsikusai a pécsi Kodály Központban csütörtökön este - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, Király Linda, Gájer Bálint és Szécsi Máté énekesek közreműködésével rendez koncertet fogyatékossággal élő emberek megsegítésére a pécsi Kerek Világ Alapítvány.

Hírek

Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész előadásában hallhatja a közönség Johannes Brahms hegedű-zongora szonátáit április 26-án Budapesten, a Magyar Zene Házában, április 28-án pedig a pécsi Kodály Központban.

Hírek

Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV.

Hírek

Csaknem hatvan fiatal hegedűművész részvételével rendezik meg a XIV. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt június 4. és 11. között Mosonmagyaróváron, a Flesch Központban.

Hírek

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus budapesti nemzetközi dalszerző táborába (Songwriting Camp), hogy szerdától három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel.

Hírek

Ének a határtalanról című legújabb lemezét mutatja be szerdán Tímár Sára és zenekara a Zeneakadémia Solti Termében - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Hírek

Május 17-én lenne nyolcvan éves Kóbor János, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes alapító tagja, énekese, a zenekar ikonikus alakja, aki még vendégként sem szerepelt mások lemezein. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar Hegedűparádé című hangversenyén először hallhatja a hazai közönség Eugéne-Auguste Ysaye virtuóz hegedűművész, zeneszerző e-moll hegedűversenyét pénteken este hét órakor a Zeneakadémián - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Chopin két zongoraversenyét rögzítette Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével, Vásáry Tamás vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a közös lemez a Hungaroton gondozásában látott napvilágot.

Hírek

Beethoven, Bartók, Mozart és Chopin művei szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész estjén május 11-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Grieg, Janácek, Balogh Máté és J.S. Bach tánctételeiből játszik az Anima Musicae Kamarazenekar május 5-én az Óbudai Társaskörben a Capriccioso-bérlet harmadik, egyben utolsó hangversenyén - közölte az MTI-vel csütörtökön az Óbudai Társaskör.

Hírek

Tíz éve, 2013. április 28-án hunyt el Starker János, a múlt század egyik legkiválóbb gordonkaművésze, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Junior Prima díjas Balogh Ádám és Magyar Valentin szóló zongoraestjeivel folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora sorozat április 30-án a Régi Zeneakadémián és május 4-én a Bartók Emlékházban.

Hírek

Összeállt a Duna dalválasztójának döntős mezőnye. A nyolc finalistát a szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő fináléban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

Hírek

Változatos zenei kínálattal, nemzetközi szinten is elismert hazai és külföldi művészekkel várják a klasszikus zene kedvelőit a 2023/24-es koncertévadban a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME), amelyek két születésnapot is ünnepelnek: a szimfonikus zenekar 80, Vásáry Tamás elnök-karmester pedig 90 éves lesz.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Egy nő még mindig kiszámíthatóbb, mint egy elektron."
Mérő László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ