Hírek

A hazai könnyűzenei élet meghatározó gitárosa, Tátrai Tibor lesz A Dal 2022 szombati harmadik válogatójában az extra produkció. A zenész az élő showban vadonatúj formációjával, a Godfater.-rel lép színpadra.

Hírek

Mendelssohn és Mozart művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtöki koncertjén Francois Leleux oboaművész szólójával és vezényletével a budapesti Müpában.

Hírek

Pádár Szilvia a Kismadár című dallal nyerte A Dal 2022 második válogatóját szombaton.

Hírek

Kétszáz jelentkezés érkezett az első Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet hegedű, brácsa és cselló kategóriában rendeznek június 17. és 26. között Debrecenben.

Hírek

Kovács Gergely, a 2021-es Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny harmadik helyzettje és közönségdíjasa lép fel pénteken az MVM Koncertek Zeneakadémia-bérletének idei első hangversenyén.

Hírek

Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik február 3-án a Modern Art Orchestra (MAO) és a Nemzeti Énekkar a Pesti Vigadóban.

Hírek

Örökség címmel ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar és Kelemen Barnabás hegedűművész február 9-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Új oldalról mutatja be Bartók Béla munkásságát a Danubia Zenekar által életre hívott, február 4-én kezdődő rendhagyó koncertsorozat a Budapest Music Centerben.

Hírek

Elina Vähälä finn hegedűművész közreműködésével John Corigliano hegedűversenyét, valamint Bernstein és Dohnányi szerzeményeit adják elő Bogányi Tibor vezényletével a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) muzsikusai Budapesten és Pécsen a hétvégén.

Hírek

Életének 59. évében, szerdán elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) alapító tagja - tudatta a zenekar szerdán az MTI-vel.

Hírek

Az első válogató adással szombaton indul A Dal 2022. A közmédia dalválasztó élő showműsora új műsorvezető párossal, megújult zsűrivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket a Dunán.

Hírek
György Ádám zongoraművész - csaknem kétéves szünet után - február 2-án a budapesti Zeneakadémián ad szólóestet.

Hírek

Február 10-én lesz hetvenöt éves Sebő Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, zenetudós, a táncházmozgalom egyik elindítója, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A harmadik válogatóval folytatódik szombaton a dalválasztó a Dunán. A Dal 2022 zsűrije továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

Hírek

Február 10-én a Zeneakadémián, 17-én a Müpában ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar Kesselyák Gergely vezényletével.

Hírek

Hetvenöt éve, 1947. február 4-én született Máté Péter zeneszerző, énekes, akinek dalai a mai napig is népszerűek. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Szombaton a második válogatóval folytatódik A Dal 2022 a Dunán. A közmédia dalválasztó showműsorának következő adásában ismét tíz dal kap lehetőséget, hogy az év magyar slágere legyen.

Hírek

Holtversenyben a Ruby Harlem & Roy a Még ma este és Sándor Szofi a 21 gramm című dallal nyerte A Dal 2022 első válogatóját szombaton.

Hírek

Nagyszabású koncerttel ünnepli 77. születésnapját Hobo (Földes László) február 13-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

Mező Misi, A Dal 2022 zsűritagja nem merne fogadni a közmédia szombaton induló dalválasztójának majdani győztesére, de szerinte lehet érezni, mely produkciók ígérkeznek a legerősebbnek.

Hírek

Felvételt hirdet a Magyar Rádió Művészeti Együttesei tagjaként működő Magyar Rádió Gyermekkórusa nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23., a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4. - olvasható az MTVA Sajtó és Marketing Iroda szerdai közleményében.

Hírek

Gálakoncerttel ünnepli a népzene sokszínűségét szombaton a Müpa, a programban fellép az Erdőfű Zenekar, a Cigány Hangok, a Zűrös Banda, a Napfonat, valamint a Bohemian Betyars és az idén 30 éves Parno Graszt.

Hírek

A 4S Street lett az év zenekara, Köteles Leander az év férfi előadója, Deva pedig az év női előadója. A Petőfi Zenei Díjakat a megújult Duna televízióban közvetített kétórás showműsorban adták át vasárnap este.

Hírek

Augusztusig nyolc koncerttel ünnepli 20 éves fennállását a Szent Efrém Férfikar. Január 28-án a moszkvai Doros énekegyüttessel közös koncertjükkel indul el a Magyar Zene Háza koncertprogramja.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ