BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Egyhetes lengyelországi turnéját kezdi el kedden Krakkóban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, amely Kovács János vezényletével, Báll Dávid zongoraművész közreműködésével hat városban, köztük Varsóban ad hangversenyt a lengyelországi magyar évad keretében.

Hírek

Elbúcsúztatták Kocsis Zoltán zongoraművészt szombaton a Zeneakadémián, ahol délelőtt tisztelői róhatták le kegyeletüket a ravatalnál egy szál fehér virággal, 13 órától pedig a meghívottak előtt hangzottak el a beszédek. A zárt körű búcsúztatást a Zeneakadémia előtt kivetítőn, valamint a Duna televízióban élőben is követhették az érdeklődők.

Hírek

Kocsis Zoltán a zenei világélvonal tagjaként is a magyarok kedvencévé vált - méltatta a november 6-án elhunyt kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett, világhírű zongoraművészt a Zeneakadémián tartott szombati búcsúztatáson Áder János köztársasági elnök, hangsúlyozva: nagyon nehéz Kocsis Zoltánról múlt időben szólni.

Hírek

A Simone és Cino Del Duca Alapítvány zenei nagydíját kapta Eötvös Péter zeneszerző; a 100 ezer euróval (31 millió forint) járó rangos díjat a művész szerdán vette át Párizsban, az Institut de France épületében - tájékoztatta az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Volt egyszer egy beatkorszak címmel beat-, pop- és rocktörténeti blog indul az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében.

Hírek

Hét év után jelentkezik új albummal Szekeres Adrien énekesnő, aki a Megállók című anyagról a kecskeméti sajtóbemutatón azt mondta: stílusokon átívelő zenei kalandozás hetedik szólólemeze.

Hírek

Horváth Kornélt, tHUNder duó zenészét is jelölte a világ idei legjobb ütőhangszeresének a dobosok egyik legrangosabb fóruma, a brit Rhythm magazin.

Hírek

Kocsis Zoltán emlékének szentelik pénteki hangversenyüket a Nemzeti Filharmonikusok (NF). Az esten Busoni zongoraversenye és Brahms II. szimfóniája szólal meg Farkas Róbert dirigálásával és Kun Vu Paik zongoraművész előadásában a Müpában.

Hírek

Csorba Győző költő születésének századik évfordulója alkalmából emlékkoncertet tart a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) november 23-án a pécsi Kodály Központban - közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

Szombaton debütál a Budapesti Fesztiválzenekar FIÚK (Fischer Iván Új Karmestereket mutat be) című koncertsorozata a Zeneakadémián.

Hírek

Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor második elődöntőjéből, amelyet pénteken élőben közvetített a Duna televízió.

Hírek

Négy év után készített új stúdióalbumot Zséda. Az énekesnő a keddi fővárosi sajtóbemutatón azt mondta, Kémia című új, hatodik anyagába kedvenc műfajait, a bluest, a soult és a dzsesszt sikerült poposítania.

Hírek

A kormány, a főváros, a Zeneakadémia és Pécs városa is saját halottjának tekinti az életének 65. évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművészt, karmestert, zeneszerzőt, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatóját.

Hírek

Beethoven, Kodály és Sosztakovics művei szólalnak meg az Óbudai Danubia Zenekar Mennyből az angyal című hangversenyén november 23-án a Zeneakadémián.

Hírek

Kocsis Zoltán mindent tudott a zenéről, mégpedig a tudás legtágabb értelmében - emlékezett a november 6-án elhunyt kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművészre, karmesterre, komponistára a Zeneakadémián tartott szombati búcsúztatáson az intézmény rektora.

Hírek

Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor második elődöntőjéből, amelyet pénteken élőben közvetített a Duna televízió.

Hírek

A Hungaroton két kiadványa, versenymű kategóriában Várjon Dénes és a Concerto Budapest Beethoven-albuma, archív kategóriában a Bartók the Pianist című CD-válogatás került az International Classical Music Awards (ICMA) hanglemez-szakmai díj hivatalos jelöltjei közé.

Hírek

Ács Gyula népi hangszerekre írt műveit és népdalfeldolgozásait mutatják be a Fonó Budai Zeneházban december 1-jén - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Hírek

Kocsis Zoltánt november 19-én, szombaton búcsúztatják a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Hírek

Bogányi Gergely zongoraművész hangversenyével folytatódik csütörtökön az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat a Müpában.

Hírek

A Zeneakadémia nagytermében ad koncertet november 22-én a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, amely Strauss és Haydn darabjai mellett a karmester Vajda Gergely művét is eljátssza.

Hírek

Az MR Szimfonik a Müpából sorozat keretében szerdán az Anima Sound System lép fel a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az elektronikus dalok ezúttal a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével csendülnek fel.

Hírek

Magyarországon első alkalommal mutatja be nagyzenekari változatban Liszt Ferenc A négy elem című kompozícióját a Concerto Budapest és a Szent Efrém férfikar Hamar Zsolt vezényletével kedden a Pesti Vigadóban.

Hírek

Neked címmel Bartos Erika gyerekverseit zenésítette meg új lemezén Lajkó Félix. A hegedűvirtuóz dallamait Tintér Gabriella énekelte el.

Hírek

Vadvilág címmel negyvenedik stúdióalbumát készítette el Koncz Zsuzsa. A népszerű énekesnő az anyagot március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Az igazság létezik. Csak a hazugságot találják ki."
Braque
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ