Interjúk
Napi hat-hét órákat próbál maratoni vállalkozására a Locomotiv GT, amely néhány felvezető koncert és egy többezres főpróba után február 15-én, 16-án és 17-én is koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Presser Gábor, a zenekar vezetője az MTI-nek elmesélte, mi várható.
Interjúk
A szívéhez legközelebb álló dalokból jelenik meg stúdiólemeze októberben Miklósa Erika operaénekesnek, aki Pécsre és Budapestre tervezett lemezbemutató koncertje mellett arra is készül, hogy lefussa a New York-i maratont.
Interjúk
Kiss Erzsi énekesnő az idén is fellép a Sziget fesztiválon, méghozzá két alkalommal is: az Egy Kiss Erzsi Zene csütörtökön koncertezik, az Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi elnevezésű formációt pedig szombaton láthatják a nézők.
Interjúk
Medveczky Ádám születésnapja
Képek. A legrégibb a szilveszteri Himnusz a képernyőn, az üstdobot egy szenvedélyes fiatalember püföli; évekig nézte az ország a felvételt, amelyen még Ferencsik János vezényelt. Aztán 1974, ugyancsak a televízióban, az első nemzetközi karmesterverseny, Kobajasi Ken-Icsiro (Kobayashi Ken-Ichiro) mögött a második helyen végez. Évtizedekkel később: a Magyar Állami Operaház és a Zeneakadémia között sietős léptekkel vonszol egy hatalmas aktatáskát egy őszbe csavarodó hajú férfi. 2011. július eleje: operavizsga az Ódry Színpadon, világos öltönyben, fehér hajjal és derűs arccal jön az idén 70 éves Medveczky Ádám.
Interjúk
„Előbulival” készül az idei Művészetek Völgye fesztiválra, a kapolcsi Palya-udvarra Palya Bea, aki a Momentán Társulattal együttműködve lép fel június 23-án az Ó utcai ImprÓ központban. Az énekes azt is elmondta, hogy ősszel könyve jelenik meg esszéiből.
Interjúk
A fenti címmel, tizenkét év szünet után készített ismét stúdióalbumot Nagy Feró és a Beatrice; október 8-án a Kisstadionban a csapat a frontember egész pályafutását áttekintő koncertet ad számos vendéggel.
Interjúk
Hatvanötödik születésnapját ünnepli kedden a magyar könnyűzene élő legendája, Bródy János, mindenki Tinije, aki az Illés együttes (1964-1973) és a Fonográf (1974-1984) mellett önálló előadóként is több mint három évtizede sikeres, miközben Koncz Zsuzsa és Halász Judit lemezeinek állandó szövegírója. Szörényi Leventével egy hónappal ezelőtt közösen kapott Fonogram-életműdíjat. Az elismerést együtt vették át. Azonban Szörényi tavaly év végi, Hattyúdal című búcsúkoncertjén, az Arénában, nem lépett fel.
Interjúk
Török Ádám, a magyar rock veteránja, a Mini együttes frontembere nemrégiben az Egyesült Államokban járt. Kicsit muzsikált, ismerkedett az ottani zenészélettel. Itthon a folyamatosan üzemelő a Blues Café klub mellett május 1-jére és őszre nagy Mini-bulit tervez. A részletekről faggattuk.
Interjúk
A fővárosi Gödör Klubban jövő csütörtökön több mint 25 év után egy Balaton-koncert keretében újra együtt lesz a színpadon a magyar underground egykori, ma már kultikus zenekara, a Trabant is. Énekesnőjük, az Amerikában élő Méhes Marietta interjújában azt mondta: egyelőre nem tudja, lehet-e folytatása a jövő heti közös fellépésnek.
Interjúk
Az év utolsó napjaihoz évek óta szorosan hozzátartoznak a Papp László Budapest Sportaréna nagykoncertjei. Közülük is kiemelkednek a mindenki által Rózsiként emlegetett Demjén Ferenc bulijai. Ebben az évben sem lesz hűtlen rajongóihoz, december 30-án nemcsak híveit, hanem minden pop- és rockkedvelőt vár az előszilveszterre.
Interjúk
A Nemzeti Filharmonikusok csütörtöki hangversenyére a főzeneigazgató meglepetéssel készül a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: Kocsis Zoltán Egy egészen icipici karácsony címmel a közismert Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dalocskára építi új kompozícióját.
Interjúk
A Pesti Színház-beli bemutató után néhány nappal a CD-változata is megjelent Varró Dániel és Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című zenés darabjának. A zeneszerző ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a komponálás lehetőséget adott számára a stílusokkal való játékra.
Interjúk
Húsz éves a Budapest Klezmer Band: a zenekar hozzá közel álló művészekkel – Illényi Katicával, Bíró Eszterrel és Dunai Tamással – kíván ünnepelni a Művészetek Palotájában, december 14-én.
Interjúk
A Moiras lemezkiadó néhány éve nagy fába vágta a fejszéjét. Korábban ki nem adott, vagy hozzá nem férhető hazai beat-, rock- és jazzrock-kincseket jelentet meg bakelit korongokon. A példányszám limitált, de ebben az esetben nem a rentabilitás a fő szempont – magyarázta Kovács László, a Moiras vezetője.
Interjúk
Országos koncertsorozattal, szimfonikus előadásokkal, új stúdióalbummal, régi felvételek publikálásával és könyvvel is ünnepli jövő héten kezdődő jubileumi évét az 50 éves Omega együttes; a részletekről Kóbor János énekes beszélt.
Interjúk
Pat Metheny személyében a világ egyik legjobb gitárosa, 18 Grammy-díj tulajdonosa lép fel október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban. Az amerikai dzsesszzenész, dalszerző Londonban adott exkluzív interjút.
Interjúk
Hegedűs László a koncertszervezés rejtelmeiről
A hazai koncertszervezés nagy öregje, Hegedűs László, a Multimédia Concerts Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója számos emlékezetes fellépővel örvendeztette meg a hazai rockrajongókat (Rolling Stones, Paul McCartney, Elton John). Pályára kerüléséről, Jeff Beck pozsonyi és Ringo Starr budapesti koncertje ürügyén pedig "műhelytitkokról" nyilatkozott az MTI-Pressnek.
Interjúk
Interjú Pitti Katalin operaénekessel
Éppen egy esztendeje annak, hogy Pitti Katalin operaénekes a 8-as számú főúton Hosszúperesztegnél autóbalesetet szenvedett: ráfutott egy terelő szigetre, elveszítette uralmát a jármű felett, árokba hajtott, majd egy fának csapódott. A művésznőt, akinek eltörött a sarokcsontja, tíz napig ápolták a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A baleset után egy évvel nagysikerű ária- és dalestet adott a kórház traumatológiai osztályának javára.
Interjúk
Harcsa Veronika a hazai dzsessz és könnyűzene tehetséges, itthon és külföldön is sikeres előadója. Quartetje mellett egy éve működik a Bin-Jip együttes, vendégeskedik más formációkkal, tagja volt az Erik Sumo Bandnek. A Bin-Jip Enter című lemeze legutóbbi Fonogram-díjához gratulálva kezdtük a beszélgetést.
Interjúk
Liszt Ferenc Krisztus oratóriumának eredeti változatát szcenírozva mutatja be kedden este a Művészetek Palotájában a Debreceni Filharmonikus Zenekar, a Csokonai Színház kórusa és a Kodály Kórus. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében látható előadás rendezője Mispál Attila, vezényel Kocsár Balázs.
Interjúk
Polyák Lilla és Homonnay Zsolt a Madách Színház és az Operettszínház népszerű művészházaspárja zsúfolt mindennapjait ősszel megjelent lemezük, a Két szív lemezbemutató koncertje „súlyosbítja”, miközben gyermekeik iskolai és óvodai beilleszkedését segítik.
Interjúk
Negyedik alkalommal köszöntik az újesztendőt Haydn A teremtés című oratóriumával a Művészetek Palotájában. A hangversenyt, mint mindig, Fischer Ádám vezényli, az előadók azonban minden évben mások.
Interjúk
Beszélgetés Tolcsvay Lászlóval
Idén ünnepelte hatvanadik születésnapját Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész, aki a hatvanas-hetvenes években a Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes tagjaként lett ismert. Ma is a muzsika körül forog az élete, ugyanakkor a zenés színházban találta meg az őt inspiráló szakmai és emberi harmóniát.
Interjúk
Átalakult Erik Sumo Band, gyereklemez-bemutató minibugi és retróhangulatú pszichedelikus beat – ezt kínálja az A38 Hajó december 29-én, amolyan elő-előszilveszteri mulatságként. Az A38 Hajó sorozata, az Into the Music ezúttal Tövisházi Ambrus „gondozásában” mutat be három zenekart: az egyik énekesnője, Harcsa Veronika novemberi távozása után új erőre kapó Erik Sumo Bandet, a Tövisházi-Tariska szerzőpáros „igazi gyerekzenekarát”, az Amorf Lovagokat, illetve a Qualitonst. Egy vidám este, annak bizonyítékaként, hogy a szilveszteri mulatságot sosem lehet elég korán elkezdeni!
Interjúk
Interjú Tóth Verával
Tóth Vera öt éve örvendeztet meg bennünket dalaival. A Megasztár című televíziós tehetségkutató verseny első szériája győztesének fantasztikus hangja az eddig megjelent négy szólólemezén csodálható, amelyek közül a legújabb, a Zene kell nekem című, a napokban került a boltokba. A még mindig csak 25 éves énekesnő most is kivételes tehetségéhez és hangi adottságához méltó albumot készített, ami átjárja lelkünk minden szegletét.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ