Elhunyt Giuseppe Taddei
Dátum: 2010. június 3., csütörtök, 16:04
Elhunyt Giuseppe Taddei világhírű olasz bariton, aki az opera olyan nagyságaival énekelt együtt, mint Maria Callas vagy Luciano Pavarotti. Rómában érte a halál 93 esztendős korában – jelentette szerdán az olasz média.

Több mint fél évszázados énekesi pályafutása 18 esztendős korában kezdődött, amikor egy Wagner-opera szerepét bízták rá, amelyet Arturo Toscanini vezényelt.

Verdi és Mozart operáinak ünnepelt tolmácsolója volt. Legendás Falstaffnak tartották, 69 esztendősen, 1985-ben ezzel a szereppel debütált óriási sikerrel a New York-i Metropolitan Opera színpadán.

Taddei 1916-ban született Genovában, tanulmányait Rómában végezte. A milánói Scalától a bécsi Operaházon át a londoni Királyi Operaházig a világ sok színpadán fellépett. Hangját számos lemezfelvétel örökítette meg.

(MTI)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ