Groove Armada koncert Tokajban
Bosszút állunk Ibizán
Dátum: 2010. július 12., hétfő, 8:51
A Groove Armada Pete Tonggal melegített a Hegyaljára a Pacha-ban, Ibizán. Már csak hármat kell aludni, és a srácok itt vannak. Először élőben Magyarországon: a Hegyalján. Hogyan készülnek a Tisza-parti bulira és a hegyaljás őrületre? Erről is mesélnek az interjúban.

- Nemrégiben megjelent a legújabb Groove Armada videóklip. A Look Me In The Eye Sister című számhoz készített videót a Facebook oldalon szerényen az eddigi legjobb klipeteknek tituláltátok, és ezzel a kommentelők is egyetértettek. A videót, amelyben makett-emberek kelnek életre egy Groove Armada koncerten. Mi következik?

- Elindult a Space szezon Ibizán (a Spece Terrace szórakozóhelyről van szó), és ezzel szinte egy időben kiadtunk egy EP-t. Egy négy számos EP maxit, ami összefoglalja a Groove Armada alapokat, amelyeket Tokajban és Ibizán játszunk. Nagyon komoly hangzás.

 

- Milyen tervvel vágtatok neki idén Ibizának?

- Nagyon vártuk, ahogy a tokaji bulit is. Mindenbe belenyúlunk egy kicsit. Rezidensek vagyunk a Terrace-ban, játszunk párszor Pete Tonggal és tolunk egy sessiont a Pachában a Swedish House Mafiával. Szóval bosszút állunk Ibizán, aztán irány Tokaj.

- Mennyire sűrű a nyaratok?

- Múltkor valaki megkérdezte, mikor lesz a következő szabad szombatunk. Megnéztük a naptárunkban, és mi magunk is akkor döbbentünk rá, hogy október 4. a legközelebbi pihenős hétvége. Szóval elég pörgős a nyár.

- Hogy bírjátok ezt az iramot?

- Elég izgalmas. Az élő shownk elképesztően jó. Hatalmas élmény a Black Light szettet élőben játszani, de ezt hamarosan Tokajban úgyis meglátjátok magatok is. Annyi embernek szeretnénk átadni ezt az élményt, amennyinek csak lehet. Szóval gyertek a Hegyaljára.

- A fesztiválokon valamivel rövidebb szettet játszotok?

- A legutóbbi fesztivál fellépésen két órát nyomtunk. Hogy a Hegyalján mi vár rátok, azt majd meglátjátok ott.

- Még mindig játszatok régi számokat is az újak mellett?

- Igen. A műsor nagyjából fele a Black Light, négy vagy öt korábbi számmal kiegészítve, amelyeket azonban  áthangszereltünk a Black Light stílusára.

- A Black Lightot már most elég sokan ismerik.

- Aminek mi nagyon örülünk. A Paper Romance mára valódi himnusszá vált, ahogy az I Won’t Kneel is. A Paper Romance-et egy ideje az emberek már úgy éneklik, mint egy focihimnuszt. Elképesztő.

- Elégedettek vagytok az új album fogadtatásával?

- Hát, igazából nem volt terv. Az egyetlen célunk az volt, hogy kiadunk egy lemezt, ami szerintünk az eddigi legjobb albumunk. De ez a lemez végigsöpört a világon, amiről a stúdióban ülve még egyáltalán nem álmodtunk. Olvasom a kommenteket a weben, és azt látom, hogy ez után a lemez után másként tekintenek ránk az emberek, és ami a legjobb, hogy olyanok is hallgatnak minket, akik korábban nem. Úgyhogy az új lemez messze felülmúlta várakozásainkat.

- A zenében elég nehéz sikerre vinni az efféle újításokat, nem?

- Persze. Éppen ezért gondoljuk mindezek ellenére azt, hogy még mindig van egy csomó ember, aki tutira imádná az új albumot, de még nem hallotta. Remélem, a magyarországi fellépésen is ott lesz közülük jó néhány. Hiszen nem csak a hívőknek prédikálhatsz.

- Nem furcsa, hogy egész nyáron minden hétvégén máshol pörögtök?

- Hát, már korábban is ezt csináltuk. Lesz néhány hónap, amikor minden olyan bizonytalanul ismerős, de mégsem lehetünk biztosan benne soha, mi is fog történni a következő pillanatban.

- Van kedvenc fesztiválotok?

- A Lowlands volt az, ahol az eddigi leghangosabb ovációt kaptuk, szóval azt nyilván szeretjük. De Isztanbulban is elég őrült buli volt, oda jó visszamenni. És persze a Glastonbury Fesztiválon a John Peel sessiont lezárni, na az is nagyon ütős volt. És a hegyaljás csütörtök estét is nagyon várjuk. Még soha nem voltunk Magyarországon élő bulival.



www.hegyalja.hu

 

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A művészet sokkal inkább fátyol, mintsem tükör."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ