BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
A hagyományos Demjén-buli
Dátum: 2010. december 23., csütörtök, 13:13
Az év utolsó napjaihoz évek óta szorosan hozzátartoznak a Papp László Budapest Sportaréna nagykoncertjei. Közülük is kiemelkednek a mindenki által Rózsiként emlegetett Demjén Ferenc bulijai. Ebben az évben sem lesz hűtlen rajongóihoz, december 30-án nemcsak híveit, hanem minden pop- és rockkedvelőt vár az előszilveszterre.

Érdeklődésünkre az évtizedek óta ünnepelt énekes, zeneszerző és basszusgitáros elmondta: idei koncertjének apropója a közelmúltban megjelent új lemeze, amelynek címe:  „Így fogadj el igazán” – Hat dalt játszunk el a lemezről – ígérte.            

Valamennyinek egyik szerzője Demjén – a Légy a fényt azonban egyedül jegyzi. A 11 dal további szerzői Závodi Gábor és Menyhárt János (aki a címadó dal zeneszerzője). Závodi Gábor szerint jellegzetes Demjén-album született. Már maga Rózsi is bajban van, amikor arról faggatjuk, hányadik évzáróra is készül a BS-ben.

– Pontosan nem is tudom, talán tizenötödikre vagy tizenhatodikra? 1991-ben kezdtük, majd a régi Sportcsarnok leégése után néhány koncert kimaradt – mondja. 

– Melyik volt a legemlékezetesebb közülük?  

– Két bulit is említenék, az ötvenedik és a hatvanadik születésnapit, akkor sok meglepetésben volt részem kollégáimtól és barátaimtól – emlékezik.  

– A hat új dalon kívül mire számíthatunk még? Esetleg pályakörképet kapunk?

– Az új dalok bemutatása mellett természetesen játszunk a régebbi repertoárból is. Teljes pályakörképre az időhiány miatt nem vállalkozhatunk – magyarázza..

– Milyen hosszú lesz a koncert, hány szám hangzik el?

– Körülbelül két- két és fél órát zenélünk. Harmincöt-harminchat dalt fogunk játszani. Tekintettel kell lennünk az utolsó metró indulására is. (Rózsinak van miből válogatni, dalainak száma több száz.)     

– Készül valami meglepetésre?

– Ha lenne is meglepetés, akkor sem árulnám el a poént – mondja  nevetve. – Az lenne a jó meglepetés, ha mindenki ott lenne, mint tavaly – teszi hozzá.

– Kik lesznek a zenészek? Várható-e vendégénekes, vendégzenész fellépése?

– Vendégek nem lesznek az idén, mivel sok dalt kell viszonylag rövid idő alatt eljátszanunk. (Az utóbbi években sem voltak vendégzenészek a koncertjein). Nagyon sok koncert lesz az ünnepek alatt, s nyilván mindenki a sajátjára készül. December 30-án Závodi Gábor és Vass Attila lesz a billentyűs, Menyhárt János és Kovács Barna gitározik, Solti János és Vincze Tamás lesz az ütős. Lesz vokál is Bársony Attilával és Demeter Györggyel – foglalja össze a fellépőket. (Valamennyiükkel évek óta együtt dolgozik, Závodi és Menyhárt régóta szerzőtársa.)  

– Az évzáró koncert még előttünk van. Mégis, milyennek látja a most elmúló évet?

– Minden szempontból sikeres, igen jó évet zárunk. Nagyon sok koncertünk volt, tavalyi CD-nk (A lelkünk most is vágtat) aranylemez lett. Két elismerést is átvehettem ebben az évben. (Magyar Köztársasági Érdemrend  Középkeresztjével és Budapest Főváros Díszpolgára címmel tüntették ki.)

Demjén Ferenc a terveiről nem kívánt beszélni. „Egyelőre még teljesíteni kell” – fogalmazott végezetül.

Demjén Ferenc sok évtizedes pályafutása során, szólóéveiben húsz lemezt készített, számtalan koncertet adott. Korábban a V’Motorock, a Bergendy, a  Sakk-Matt, a Tűzkerék a Meteor, a Liversing, a Dogs és a Számum együttes énekese, basszusgitárosa, zeneszerzője és szövegírója volt.

Kovács Miklós

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ