A hagyományos Demjén-buli
Dátum: 2010. december 23., csütörtök, 13:13
Az év utolsó napjaihoz évek óta szorosan hozzátartoznak a Papp László Budapest Sportaréna nagykoncertjei. Közülük is kiemelkednek a mindenki által Rózsiként emlegetett Demjén Ferenc bulijai. Ebben az évben sem lesz hűtlen rajongóihoz, december 30-án nemcsak híveit, hanem minden pop- és rockkedvelőt vár az előszilveszterre.

Érdeklődésünkre az évtizedek óta ünnepelt énekes, zeneszerző és basszusgitáros elmondta: idei koncertjének apropója a közelmúltban megjelent új lemeze, amelynek címe:  „Így fogadj el igazán” – Hat dalt játszunk el a lemezről – ígérte.            

Valamennyinek egyik szerzője Demjén – a Légy a fényt azonban egyedül jegyzi. A 11 dal további szerzői Závodi Gábor és Menyhárt János (aki a címadó dal zeneszerzője). Závodi Gábor szerint jellegzetes Demjén-album született. Már maga Rózsi is bajban van, amikor arról faggatjuk, hányadik évzáróra is készül a BS-ben.

– Pontosan nem is tudom, talán tizenötödikre vagy tizenhatodikra? 1991-ben kezdtük, majd a régi Sportcsarnok leégése után néhány koncert kimaradt – mondja. 

– Melyik volt a legemlékezetesebb közülük?  

– Két bulit is említenék, az ötvenedik és a hatvanadik születésnapit, akkor sok meglepetésben volt részem kollégáimtól és barátaimtól – emlékezik.  

– A hat új dalon kívül mire számíthatunk még? Esetleg pályakörképet kapunk?

– Az új dalok bemutatása mellett természetesen játszunk a régebbi repertoárból is. Teljes pályakörképre az időhiány miatt nem vállalkozhatunk – magyarázza..

– Milyen hosszú lesz a koncert, hány szám hangzik el?

– Körülbelül két- két és fél órát zenélünk. Harmincöt-harminchat dalt fogunk játszani. Tekintettel kell lennünk az utolsó metró indulására is. (Rózsinak van miből válogatni, dalainak száma több száz.)     

– Készül valami meglepetésre?

– Ha lenne is meglepetés, akkor sem árulnám el a poént – mondja  nevetve. – Az lenne a jó meglepetés, ha mindenki ott lenne, mint tavaly – teszi hozzá.

– Kik lesznek a zenészek? Várható-e vendégénekes, vendégzenész fellépése?

– Vendégek nem lesznek az idén, mivel sok dalt kell viszonylag rövid idő alatt eljátszanunk. (Az utóbbi években sem voltak vendégzenészek a koncertjein). Nagyon sok koncert lesz az ünnepek alatt, s nyilván mindenki a sajátjára készül. December 30-án Závodi Gábor és Vass Attila lesz a billentyűs, Menyhárt János és Kovács Barna gitározik, Solti János és Vincze Tamás lesz az ütős. Lesz vokál is Bársony Attilával és Demeter Györggyel – foglalja össze a fellépőket. (Valamennyiükkel évek óta együtt dolgozik, Závodi és Menyhárt régóta szerzőtársa.)  

– Az évzáró koncert még előttünk van. Mégis, milyennek látja a most elmúló évet?

– Minden szempontból sikeres, igen jó évet zárunk. Nagyon sok koncertünk volt, tavalyi CD-nk (A lelkünk most is vágtat) aranylemez lett. Két elismerést is átvehettem ebben az évben. (Magyar Köztársasági Érdemrend  Középkeresztjével és Budapest Főváros Díszpolgára címmel tüntették ki.)

Demjén Ferenc a terveiről nem kívánt beszélni. „Egyelőre még teljesíteni kell” – fogalmazott végezetül.

Demjén Ferenc sok évtizedes pályafutása során, szólóéveiben húsz lemezt készített, számtalan koncertet adott. Korábban a V’Motorock, a Bergendy, a  Sakk-Matt, a Tűzkerék a Meteor, a Liversing, a Dogs és a Számum együttes énekese, basszusgitárosa, zeneszerzője és szövegírója volt.

Kovács Miklós

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ