Egy művészházaspár hétköznapjai
Dátum: 2011. január 25., kedd, 14:42
Polyák Lilla és Homonnay Zsolt a Madách Színház és az Operettszínház népszerű művészházaspárja zsúfolt mindennapjait ősszel megjelent lemezük, a Két szív lemezbemutató koncertje „súlyosbítja”, miközben gyermekeik iskolai és óvodai beilleszkedését segítik.

Január 28-án lesz a lemezbemutató a Madách Színházban, közben Lilla a Jézus Krisztus szupersztár Mária Magdolnája, szerepel a Spamalotban és a Rebeccában is. Zsolt a Bajadér főszereplője és más darabok mellett az Adagióval koncertezik. 

Az elmúlt időszak legszebb és legnehezebb feladata a nagyobbik fiú, Zsombor iskolakezdése. Csöppet sem bosszúsan mesélik, hogy alaposan felkavarta életüket, napi harcot vívtak az iskolába szoktatás körül. Bulcsú ősszel kezdte az óvodát, épp a lemezleadás időszakában.

Mesélik: Münchenben töltötték a karácsonyt a gyerekekkel, mert szerepeltek A szépség és a szörnyeteg német nyelvű előadásában.

Milyen aktuális színházi feladataik vannak?

Lilla: Szeptemberben mutatta be a Madách Színház a Jézus Krisztus szupersztárt, folyamatosan játszom az Operettszínház Rebeccájában, a Madách Spamelotjában, műsoron van a József és a színes szélesvásznú álomkabát, az Anna Karenina, és a Rómeó és Júlia is.  Ehhez jön a január 28-i lemezbemutató koncert.

Zsolt: A Szépség és a szörnyeteg német nyelvű próbái mellett az Operettben bemutattuk az Ez, Hunkarikum című darabot, amely végigmegy a magyar operett történetén. Beálltam a Bajadérba, ami szintén sok felkészülést igényelt. Már próbáljuk az Egy éj Velencében-t, márciusban lesz a bemutatója. És mindketten készülünk a Végtelen szerelem című Valentin napi gálakoncertre, ami a Madáchban lesz.

Mi a hasonlóság és a különbség két lemezük között?

Lilla: Igyekeztünk pörgősebb dalokat választani, megőrizve a Ketten jófajta melankóliáját, amit szeretünk. A Két szív is romantikus lemez, de sokkal több nekünk írott dal szerepel rajta. A dalok szövegét Zsolt írta, kivéve az Itt és most-ot, azt Szabó Ági jegyzi.

A Ketten című lemezen hét szólódal és hét duett szerepelt, a Két szív albumon két-két szóló van.

Zsolt: A romantikus vonal, ami a kapcsolatról és a szerelemről szól, megmaradt, de az egész napsütésesebb. Szeretjük, hogy annyi jó zeneszerzővel dolgoztunk. A jól bevált szerzők mellett, Szolnoki Péter és Rakonczai Viktor is írt a lemezre dalokat. A kiadóval közösen alakítottuk ki, mennyi legyen a saját dal, mennyi az újragondolt feldolgozás.  

Lilla: A romantikus duettek megtalálnak bennünket. Most Eros Ramazotti és Cher dala volt, ami nem maradhatott le. Vannak eredetileg nem duettnek készült dalok, amelyeket mi dolgoztunk át duetté. Ilyen például a címadó, a Two Heart (Két szív – Phil Collinstól) vagy a Gold, ami Szólj címmel található a lemezen.

Zsolt: Azt szerettük volna, hogy a feldolgozások során a korábbi szólódalokból izgalmas, mai hangzású duettek legyenek.

Ketten, Két szív. Nem akartak más címet?

Zsolt: Az előző hangulatát akartuk folytatni, másfelől Phil Collins dalával adta magát a cím, rólunk szól. A Sony kiadóval közösen döntöttünk.

Van-e már visszajelzés?

Lilla: Odajönnek hozzánk és mondják, hogy nagyon szeretik az új lemezt. Fontos visszajelzés, hogy a koncertünkre elfogytak a jegyek, és nagyon örülök neki, hogy az Itt és most című dalból rádiós sláger lett.

A koncerten az új lemez a főszereplő?

Zsolt: Igen, de az elsőről is lesznek dalok. Lesz egy musical- és sanzonblokk. A két lemez anyagából szeretnénk a gyors és a lassú számok megfelelő arányát kialakítani – teszi hozzá Lilla.   

Alakul-e a turné?

Lilla: A turné szervezés alatt van. Amit biztos: március 28-án Győrben is bemutatjuk az új lemez anyagát.

Zsolt: A mostani koncerten, már bevált csapattal dolgozunk. A lemez és a koncert zenei vezetője Czomba Imre, Rakonczai Viktor az általa írt, két dalnál zongorán közreműködik.

Korábban voltak szólótervek. Megvalósultak?

Lilla: A szólóalbum még a jövő. Az eddig megjelent két közös albumunkon igyekszem megtalálni azt a hangot, amit egy szólólemezre elképzelek. A koncertek, fellépések így is igen sok szervezési feladatot rónak ránk.

Zsolt: A színházak nagyon segítőkészek, a színházi és a koncertprogramokat évek óta, folyamatosan egyeztetjük.    

Színpadon van-e „közös történet”?

Lilla: Szeretünk együtt fellépni, de színházi előadásban a legritkább esetben találkozunk. Fellépéseket is vállalunk külön.

Zsolt: Stílusbeli különbségek is vannak, a klasszikusabb vonal az enyém, a poposabb inkább Lilláé.

Megemlítik, hogy a mostani koncertre Hrivnák Tünde divattervező álmodta meg a ruhájukat.  Lilla a szalon arca, és már fel is léptek a tervező bemutatóján.

Szabadidő létezik-e?

Lilla: Munka miatt két hetet töltöttünk Münchenben a gyerekekkel, de próbáltunk minden szabad percet hasznosan eltölteni. Például korcsolyáztunk.

A gyerekek hogyan élik meg különleges helyzetüket?

Zsolt: Megszokták, hogy munkánk a színházban, koncerteken zajlik. Ebbe születtek bele, nekik így természetes. Megértik az esti elfoglaltságokat.  A beszélgetést lezárva Lilla megjegyzi: A nagymama pedig, bár vidéken él, sokat segít.

Kovács Miklós

Fotó: Szabó Adél

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ