Miklósa Erika új lemezzel jelentkezik
Dátum: 2011. október 5., szerda, 14:47
A szívéhez legközelebb álló dalokból jelenik meg stúdiólemeze októberben Miklósa Erika operaénekesnek, aki Pécsre és Budapestre tervezett lemezbemutató koncertje mellett arra is készül, hogy lefussa a New York-i maratont.

„A Másképp című album egy igazi színes kavalkád, egy sokszínű érzés kifejezése. A stúdiófelvételekor azt mondtam, hogy a lemez nagy botrány, vagy nagy siker lesz. Én az utóbbira számítok.” – mondta a Liszt-díjjal is kitüntetett művész szerdán a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtóbeszélgetésen.

Miklósa Erika elárulta, hogy hatodik szólólemezén latinos és dzsesszdalok, valamint opera és operett részletek átiratai csendülnek fel. A tizenhárom dal között hallható lesz Piazzola, Gershwin, Bernstein, Verdi egy-egy művének részlete, Lakmé Csengettyű áriája, Cole Porter Let's do it című dala, és egyebek mellett Hupfeld-nek a Casablanca című film betétdalaként ismert, As Time Goes By című slágere is.

A művek előadásában Harazdy Miklós, Fekete-Kovács Kornél, Kökény Attila, Dolhai Attila, Szakcsi Lakatos Róbert, továbbá a Quartett Escualo és a Modern Art Orchestra működik közre.

Az új album először az első lemezbemutató koncerten lesz kapható. Erre október 19-én kerül sor a tavaly decemberben megnyitott pécsi Kodály Központban, amelyben ez lesz a századik előadás. A budapesti bemutatót október 29-én tartják a Művészetek Palotájában.

„Nekem, és minden operaénekesnek az a vágya, hogy pályafutása során legalább egyszer azt csinálhassa, amit akar. Gyönyörű szerepeket énekelhetünk, de mégis állandóan a szerep mögé bújunk, és az egész más, mint amikor mi választhatjuk ki a dalokat, és bemutathatjuk magunkat, saját érzéseinket” – mondta a lemez születésének okaként Miklósa Erika.

Hozzátette: a huszonegyedik szezonját kezdte meg idén az opera világában, s úgy érzi, testileg és lelkileg is megérett rá, hogy azt is csinálhassa, amihez most igazán kedve van.

Az operaénekes szólt arról, hogy a lemez anyagán, a munkában résztvevő együtteseken, a hangszerelésen egy-másfél évvel ezelőtt kezdett gondolkodni, és összehozta a sors azokkal, akik segítséget, ötleteket, inspirációt adtak az album elkészítéséhez.

Miklósa Erika megjegyezte: a dalok kiválasztásánál előbb az utazási élményeiből, művészekkel, énekesekkel való találkozásaiból merített, majd a sanghaji világkiállításon való fellépése után ehhez válogatott operett- és dzsessz-slágereket. Véleménye szerint a lemezen olyan művek, átiratok hallhatók, amelyek a fiatalok tetszését is elnyerik.

A művésznő beszélt arról is, hogy az éneklés mellett rendszeres futóedzéseket tart, hogy teljesítse a maratoni távot a közelmúltban elhunyt és az atlétikáért rajongó édesapja emlékére.

Az egykori hétpróbázó ezt a jövő évi New York-i maratonin próbálná meg, amelyre általában több mint 600 ezren jelentkeznek, de csak 45 ezren kapnak indulási jogot. Közölte: edző irányításával negyven kilométert fut hetente. A félmaratoni távot már teljesítette, a következő versenye egy 30 kilométeres futás lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ