25. Nemzetközi Dixieland Fesztivál Salgótarjánban
Dátum: 2009. május 4., hétfő, 13:01
Öt helyszínen ötven órányi zenei élmény, mintegy kétszáz muzsikus várja az érdeklődőket a jubileumi 25. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon Salgótarjánban május 8. és 17. között.

A rendezvénysorozaton négy gálakoncertet rendeznek, ezeken az amerikai, angol, cseh, finn, lengyel, szlovák és magyar fellépők az elmúlt 25 év zenei összegzését adják - mondta hétfőn Tóth Csaba fesztiváligazgató.

A gálák mellett tíz szabadtéri koncert lesz Salgótarján Fő terén. A nyitónapon itt mutatkozik be a szlovák Sweet Little Chiks és a Miskolc Dixieland Band, a zárórendezvény pedig a Dixieland Parádé lesz a Swing Ladies Hungary és a Budapest Ragtime Band közreműködésével.

A gálák vendége lesz a Salgótarjánban hagyományosan fellépő Molnár Dixieland Band, a Hot Jazz Band és a Benkó Dixieland Band, a swinget hozza a fesztiválra Lakatos Krisztián és a Storyville Jazz Band, valamint a krakkói Jazz Band Ball Orchestra, míg az amerikai Karen Caroll és az őt kísérő Mississippi Grave Diggers a blues és a gospel világát idézi. Idén sem marad el a gospelfesztivál: május 10-én a Gospel Queen ad koncertet a Szent József Plébániatemplomban.

Hazai közönség előtt ad önálló estet a salgótarjáni származású világhírű gitárművész, a dzsessz határait feszegető saját stílust kialakított Snétberger Ferenc.

Nagy érdeklődés előzi meg a The Jive Aces, az Egyesült Királyság legjobb swing zenekara fellépését; az együttest lendületes zenéje mellett dinamikus színpadi szereplése tette elismertté. Salgótarjánba érkezik a Bolyki Brothers, és visszatér Peter Lipa és a Traditional Club Szlovákiából.

Május 9-én rendezik az Ősvilági dixie-t, ekkor lép fel Ipolytarnócon a Storyville Jazz Band, ezzel 25 éves történetében először lépi át Salgótarján közigazgatási határait a fesztivál.

A József Attila Művelődési és Konferencia Központban Kerényi Kázmér fesztivál-lemezgyűjteményéből és P. Tóth László 25 évet átfogó fotóiból rendeznek kiállítást a fesztivál ideje alatt.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ