Meghalt Charles Smith, a Kool and The Gang gitárosa
Dátum: 2006. június 24., szombat, 9:50
Ötvenhét éves korában New Jersey-ben meghalt Charles Smith, a Kool and The Gang nagysikerű funky-együttes gitárosa.

A muzsikus halálának hírét sajtófõnöke szombaton megerõsítette, de a halál okát nem közölte.

A Kool and The Ganget még 1964-ben alakították meg a Bell-fivérek, Robert, azaz Kool énekes, és Ronald, szaxofonos. Az együttes kezdetben jazz-es muzsikát játszott, de igazi nagy sikert a 70-es évektõl ért el, amikor olyan funky, majd a diszkókban is népszerű felvételekkel, mint a Funky Stuff, a Jungle Boogie, és a Ladies Night. 1980-ban a Celebration című daluk slágerlista-vezetõ is volt.

A zenekar ma is aktív, Magyarországon is többször felléptek az elmúlt évtizedben, de legújabb lemezeik már korántsem aratnak a régi idõkhöz hasonló sikert.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ