Meghalt Ruth Brown
Dátum: 2006. november 18., szombat, 10:24
Hetvennyolc éves korában Las Vegas-ben szívroham következtében szombatra virradóra meghalt Ruth Brown híres amerikai rhythm-and-blues énekesnő.

A Virginia állambeli Portsmouth-ból származó énekesnõ, aki, mint a fekete rhythm-and-blues elõadók többsége, pályafutását templomi kórusban kezdte, késõbb is szívesen énekelt gospeleket. Legnagyobb sikereit az 1950-es években aratta, a So Longgal, a Teardrops In My Eyes-szal, a Mama, He Treats Your Daughter Mean-nel. Nagy szerepe volt abban, hogy az Atlantic lemezcég a műfaj egyik legkomolyabb kiadójává vált. Késõbb színpadon és filmen is szerepelt: a Black and Blue című musicalért Tony-díjjal tüntették ki, és játszott John Waters 1988-as kultuszfilmjében, a Hajlakkban is.

Ruth Brown erõteljes, szenvedéllyel teli hangja iránymutató volt a R&B késõbbi csillagainak, Etta James-nek, Aretha Franklinnek, de tanult tõle Janis Joplin, Bonnie Raitt és a maiak közül Christina Aguilera is.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ