Visszatekintő
Harmincöt évvel ezelőtt, nem is túlságosan öregen távozott az élők sorából Louis Armstrong, a jazz egyik legnagyobb művésze. Időről időre viták össztüzébe kerül, hiszen gyakran belefeledkezett a slágerzenébe is, de Satchmót, az Aranytrombitást e lazaságaival együtt kell elfogadni.
Visszatekintő
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szulovszky István Joni, a „Dunakanyar Legjobb Gitárosa", a Vajda Lajos Stúdió Zenei Szekciójának oszlopos tagja, a Világűrharmónikusok örökös közreműködője, a Happy Dead Band és a legendás Bizottság együttes egyik alapítója, szentendrei õs-zenész.
Visszatekintő
Hosszan tartó betegség után ötvenkilenc éves korában elhunyt Billy Preston amerikai énekes, billentyűs, zeneszerzõ - jelentette be kedden testvére és menedzsere.
Visszatekintő
A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) augusztus 23-24-25-26-án új helyszínekkel, nemzetközi sztárokkal, a hazai zenei élet krémjével – a Kispál és a Borz eredeti felállásával -, a SZIN tehetségkutató legjobbjaival és további kulturális és szabadidős eseményekkel várja látogatóit.
Visszatekintő
Elhunyt az ötvenes-hatvanas évek ünnepelt amerikai operacsillaga, Anna Moffo - jelentette be vasárnap a The New York Times. A tekintélyes lap szerint szerint Moffót 73 éves korában egy New York-i kórházban, még csütörtökön érte a halál.
Visszatekintő
Kétszázharmincöt éve, 1770. december 17-én született Bonnban Ludwig van Beethoven, az egyetemes zenetörténet egyik legnagyobb alakja.
Visszatekintő
– Amikor fiatal és álszerény voltam – mesélte Ferencsik János –, egyszer a következőképpen bűnhődtem meg hiúságomért.
Visszatekintő
Ötvenhét éves korában New Jersey-ben meghalt Charles Smith, a Kool and The Gang nagysikerű funky-együttes gitárosa.
Visszatekintő
Nyolcvanhárom éves korában Bécsben elhunyt Ligeti György zeneszerző - tudatta hétfőn a művész németországi kiadója, a Schott Music.
Visszatekintő
Johnny Grande, a Bill Haleyt kísérő Comets együttes zongoristája rövid betegség után a hét végén elhunyt.
Visszatekintő
Country-muzsikusként ismerték el, csak ő nem tartotta magát annak, sőt, tiltakozott e jelző ellen. Hetvenhat éves korában a Kalifornia állambeli bakersfieldi otthonában elhunyt Buck Owens amerikai énekes, gitáros.
Visszatekintő
Hatvanhét éves korában kedden mali otthonában elhunyt Ali Farka Touré gitáros, Afrika egyik legnépszerűbb muzsikusa. A csontrákban szenvedő, az „afrikai John Lee Hookerként" is emlegetett művészt álmában érte a halál.
Visszatekintő
A Collegium Musicum francia estje volt a Zeneakadémia kamaratermében. A kezdés előtt az egyetlen öltözőben a nők készülődtek, a férfiak pedig frakkban várakoztak a folyosón. Rösler Endre ezen az estén Claude Debussy Verlaine-dalaiból énekelt, majd Mende Erzsivel a Pelléas és Mésalinde-ból adtak elő részleteket, Bartók Béla zongorakísérete mellett.
Visszatekintő
A húszas években a Zeneakadémia híres szépsége volt az egyik Keéry-Szántó növendék: K. Lili. A sudár, lobogó szemű, tehetséges lányba testületileg szerelmesek voltak az összes férfinemű zeneakadémisták, de a professzorok is nemegyszer rajta felejtették a szemüket. A szép leány könnyedén és öntudatlanul hordozta szekszepiljét, az imádók széles tömege egyáltalán nem volt terhére. Sőt: egyenesen hiányolta, ha valaki nem vette észre különleges „vonzizé”-jét – ahogy akkortájban, kedves telitalálattal a szekszepilt nevezték.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ