Visszatekintő
Harmincöt évvel ezelőtt, nem is túlságosan öregen távozott az élők sorából Louis Armstrong, a jazz egyik legnagyobb művésze. Időről időre viták össztüzébe kerül, hiszen gyakran belefeledkezett a slágerzenébe is, de Satchmót, az Aranytrombitást e lazaságaival együtt kell elfogadni.
Visszatekintő
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szulovszky István Joni, a „Dunakanyar Legjobb Gitárosa", a Vajda Lajos Stúdió Zenei Szekciójának oszlopos tagja, a Világűrharmónikusok örökös közreműködője, a Happy Dead Band és a legendás Bizottság együttes egyik alapítója, szentendrei õs-zenész.
Visszatekintő
Hosszan tartó betegség után ötvenkilenc éves korában elhunyt Billy Preston amerikai énekes, billentyűs, zeneszerzõ - jelentette be kedden testvére és menedzsere.
Visszatekintő
A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) augusztus 23-24-25-26-án új helyszínekkel, nemzetközi sztárokkal, a hazai zenei élet krémjével – a Kispál és a Borz eredeti felállásával -, a SZIN tehetségkutató legjobbjaival és további kulturális és szabadidős eseményekkel várja látogatóit.
Visszatekintő
Elhunyt az ötvenes-hatvanas évek ünnepelt amerikai operacsillaga, Anna Moffo - jelentette be vasárnap a The New York Times. A tekintélyes lap szerint szerint Moffót 73 éves korában egy New York-i kórházban, még csütörtökön érte a halál.
Visszatekintő
Kétszázharmincöt éve, 1770. december 17-én született Bonnban Ludwig van Beethoven, az egyetemes zenetörténet egyik legnagyobb alakja.
Visszatekintő
– Amikor fiatal és álszerény voltam – mesélte Ferencsik János –, egyszer a következőképpen bűnhődtem meg hiúságomért.
Visszatekintő
Ötvenhét éves korában New Jersey-ben meghalt Charles Smith, a Kool and The Gang nagysikerű funky-együttes gitárosa.
Visszatekintő
Nyolcvanhárom éves korában Bécsben elhunyt Ligeti György zeneszerző - tudatta hétfőn a művész németországi kiadója, a Schott Music.
Visszatekintő
Johnny Grande, a Bill Haleyt kísérő Comets együttes zongoristája rövid betegség után a hét végén elhunyt.
Visszatekintő
Country-muzsikusként ismerték el, csak ő nem tartotta magát annak, sőt, tiltakozott e jelző ellen. Hetvenhat éves korában a Kalifornia állambeli bakersfieldi otthonában elhunyt Buck Owens amerikai énekes, gitáros.
Visszatekintő
Hatvanhét éves korában kedden mali otthonában elhunyt Ali Farka Touré gitáros, Afrika egyik legnépszerűbb muzsikusa. A csontrákban szenvedő, az „afrikai John Lee Hookerként" is emlegetett művészt álmában érte a halál.
Visszatekintő
A Collegium Musicum francia estje volt a Zeneakadémia kamaratermében. A kezdés előtt az egyetlen öltözőben a nők készülődtek, a férfiak pedig frakkban várakoztak a folyosón. Rösler Endre ezen az estén Claude Debussy Verlaine-dalaiból énekelt, majd Mende Erzsivel a Pelléas és Mésalinde-ból adtak elő részleteket, Bartók Béla zongorakísérete mellett.
Visszatekintő
A húszas években a Zeneakadémia híres szépsége volt az egyik Keéry-Szántó növendék: K. Lili. A sudár, lobogó szemű, tehetséges lányba testületileg szerelmesek voltak az összes férfinemű zeneakadémisták, de a professzorok is nemegyszer rajta felejtették a szemüket. A szép leány könnyedén és öntudatlanul hordozta szekszepiljét, az imádók széles tömege egyáltalán nem volt terhére. Sőt: egyenesen hiányolta, ha valaki nem vette észre különleges „vonzizé”-jét – ahogy akkortájban, kedves telitalálattal a szekszepilt nevezték.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ