Horváth Csaba rendezésében mutatják be A hazug című komédiát szombaton a Pesti Színházban; Carlo Goldoni művének középpontjában Lelio áll, aki városról városra vándorol, közben hazugságaival zsonglőrködik.

Megújult programokkal várja a Vígszínház művészetközvetítő műhelye azokat, akiket érdekelnek a színház kulisszatitkai vagy kipróbálnák magukat színházi helyzetekben - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Hetvenhárom éves korában elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró - tudatta Pásztor László, Erdőkertes polgármestere hétfőn Facebook-oldalán.

Végső búcsút vettek Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésztől, a nemzet színészétől kedden Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Az egyik legismertebb, A só című népmesét viszi színre a kecskeméti Ciróka Bábszínház. Az előadáshoz egy játékos feladatsort is összeállítottak.

Kilencedik alkalommal adott otthont a Nemzeti Színház a Pajtaszínházi Szemle előadásainak, melynek alkalmával a 19 vármegye 19 településének színjátszócsoportjai mutatták be az elmúlt hónapokban készült produkcióikat.

Varsányi Anna vígjátékát, Az öltöztetőt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Stúdiószínháza Tarsoly Krisztina rendezésében, Nagy Erika, Kiss Viktória és Lénárt László előadásában február 2-án.

Együttműködési megállapodással erősíti stratégiai partnerségét a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) - közölte a Soproni Egyetem szombaton az MTI-vel.

Csíky András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, UNITER-életműdíjas erdélyi magyar színművészt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) saját halottjának tekinti - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya hétfőn az MTI-vel.

Benedek Miklós Kossuth-díjas színészt, színházi rendezőt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a saját halottjának tekinti - közölte a tárca az MTI-vel.

Kultúrszösz elnevezéssel felnőtteknek szóló előadássorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Lenkefi Zoltán igazgató.

Waskovics Andrea nyerte el idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt Az üvegcipő és a Pinokkió című előadásokban nyújtott alakításaiért a Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

Kiss Diána Magdolna, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze vehette át az idén a Domján Edit-díjat.

Sík Sándor István király című művének színpadi adaptációját mutatja be a Nemzeti Színház március 2-án Berettyán Nándor rendezésében - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Életének 76. évében elhunyt Menkó Terézia, az egri Gárdonyi Géza Színház örökös tagja, egykori gazdasági igazgatója - tudatta honlapján szerdán a teátrum.

Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban - jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című koncertshow nyitja meg a szezont a fertőrákosi barlangszínházban, ahol szeptember közepéig mintegy harminc előadást mutatnak be - hangzott el az évadhirdető sajtótájékoztatón csütörtökön Sopronban.

Kilencvenkét éves korában kedden elhunyt Barkó György színművész, a Pécsi Nemzeti Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának egykori tagja - tudatta a pécsi teátrum szerdán az MTI-vel.

Az ügynök halála című darabot mutatják be a Centrál Színházban február 24-én; Arthur Miller drámáját Stohl András főszereplésével tűzik műsorra, Alföldi Róbert rendezésében.

Két saját produkcióval várja a közönséget a téli-tavaszi kamaratermi sorozatban a Gyulai Várszínház - közölte a teátrum közleményben.

Január 26-án mutatják be Shakespeare Macbeth-jét Pataki András rendezésében a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

Életének 94. évében elhunyt Csíky András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, UNITER-életműdíjas színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja - közölte szombaton honlapján az erdélyi teátrum.

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedd reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész - tájékoztatta a család az MTI-t.

"Tragikus sorsú komika vagyok. Tragikus hősnőket hordozok magamban. Ebből valamit próbálok érzékeltetni akkor is, amikor komikaként megyek a színpadra" - nyilatkozta Schütz Ila Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész, a magyar színjátszás egyik legeredetibb és legsokoldalúbb komikája, aki nyolcvan éve, 1944. január 5-én született. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

A Nemzeti Színházban lefolytatott vizsgálat eredménye és az elmúlt hónap tapasztalatai is azt mondatják vele, akkor jár el felelősséggel, ha visszavonja a felmondását - nyilatkozta Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ