BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK

Szervét Tibor főszereplésével mutatja be a Kean, a színész című előadást a Thália Színház. A darabot, amely a híres angol színész viharos magánéletébe enged betekintést, Kelemen József rendezésében láthatja a közönség március 4-től.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum jelenlegi igazgatója mellett Dér András filmrendező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS) igazgatói posztjára - közölte az MTI-vel csütörtökön a színházat fenntartó és vezetői pályázatot kiíró önkormányzat.

Gingalló címmel óvodásoknak szóló előadást mutat be a Budapest Bábszínház szombaton: a bábkoncert alkalmával Szalóki Ági énekesnő csatlakozik a színház művészeihez, hogy dalait mesébe szőve keltsék életre a színpadon.

Idén is meghirdette internetes vetélkedőjét középiskolásoknak a Nemzeti Színház: a megmérettetés témája ezúttal a Bánk bán színházi története.

Ötórás, háromrészes előadást készített Thomas Mann József és testvérei című regényéből az Örkény Színház, Ascher Tamás és Gáspár Ildikó közös rendezését szombaton mutatják be.

Fiatal rendezők részére hirdetett pályázatot a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A részletes előadásterveket június végéig várják.

Törőcsik Mari egészségi állapota miatt egyelőre nem tér vissza a színpadra - számolt be róla hétfőn a Népszava.

A Proton Színház Látszatélet című színdarabját is beválasztotta a 2016-os év 50 legjobb előadása közé a legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachtkritik.de.

Pályázatot írnak ki a Gyulai Várszínház igazgatói posztjára - döntött csütörtöki ülésén a város önkormányzatának képviselő-testülete.

Tizenegy országból 24 előadást láthat a IV. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (Mitem) közönsége április 12. és 30. között Budapesten.

Gedeon Józsefre, a Gyulai Várszínház novemberben elhunyt igazgatójára emlékeznek szerdán a teátrum kamaratermében a Homage to Shakespeare jazz-szvittel.

Az előítéletekkel száll szembe a Játékszín Életrevalók című új darabja, amely az azonos című, 2011-ben készült sikeres francia film színpadi adaptációja. A produkciót február 4-én mutatják be Budapesten Horgas Ádám rendezésében, aki egy cigányszármazású fiút tett meg a darab egyik főhősének.

FACT elnevezéssel nemzetközi fesztivált indít a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE): az első alkalommal február 3. és 5. között megvalósuló eseményen négy külföldi és két magyarországi művészeti egyetem nyolc előadását láthatja a közönség.

Eperjes Károly rendezésében mutatják be Friedrich Schiller Ármány és szerelem című drámáját február 17-én a Békéscsabai Jókai Színházban.

Nyolc nagyszínpadi előadást és egy stúdiószínházi darabot tűz műsorra a 2017/2018-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - ismertette a kőszínház következő évadának műsortervét szerdai sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Széles kínálattal várja a közönséget a szombathelyi Weöres Sándor Színház: februárban két premierrel is készül a társulat - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Proton Színház Látszatélet című színdarabját az elmúlt év 8. legjobb előadásának választotta a legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachtkritik.de. közönsége.

Megújul a Thália Színház Humorfesztiválja, valamint új rendszerben várja a közönséget a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, amelynek előadásai az évad során a színház műsorába építve láthatók ezentúl.

Életének nyolcvanadik évében elhunyt Mihály Pál színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja - közölte hétfőn az intézmény.

Eszenyi Enikő kapta idén a Páger Antal-színészdíjat; a művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.

Életének 92. évében elhunyt az operettműfaj egyik legendája, Zentai Anna színművésznő - közölte az Operettszínház pénteken az MTI-vel.

Pályázatot írnak ki a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatói posztjára - döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

Drive Time Színház elnevezéssel kínál hétköznap kora estére, a csúcsforgalom idejére, munkaidő után, 17 óra 30 perctől stúdióelőadásokat a József Attila Színház.

Az eddigi igazgató, Szikora János ismét pályázni kíván a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára, miután a város közgyűlése pénteken kiírta a pályázatot a posztra.

Soha annyi néző nem járt még a Katona József Színházban, mint 2016-ban: a tavalyi 122 ezres nézőszám az elmúlt öt évben 50 százalékos, de 2015-höz képest is csaknem 10 százalékos növekedést mutat.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ