Serbán Attila
Dátum: 2008. november 30., vasárnap, 13:57
Serbán Attila Kárpátalján, Beregszászon született. Tanulmányait Ungváron fejezte be ahol táncpedagógus-koreográfus diplomát szerzett.

Színházi pályáját 1997-ben a Debreceni Csokonai Színházban kezdte, ahol táncosként dolgozott, de ebben az évben kapta első énekes szerepét is: Hud-ot játszotta a Hairban. Ez el is döntötte későbbi sorsát, hiszen a következő évben már Fanatikus Simonként láthatta a közönség a Jézus Krisztus Szupersztárban. Következő szerepe már Budapestre hozta, A Piccolo Színház társulatának Rent c. előadásában Angel szerepét játszotta. Ezt követően számos sikeres darabban játszhatott: West Side Story, La Mancha lovagja, Sztárcsinálók. Közben folyamatosan járt külföldi meghallgatásokra, így kapta meg a Theater an der Wien  „Elisabeth” előadásában Rudolf trónörökös szerepét. Itt olyan elismert és tehetséges magyar kollégákkal dolgozott együtt, mint Malek Andrea és Tihanyi Ákos.  

 Még a bécsi szerződés alatt megkapta a Madách Színház „Volt egyszer egy csapat” című előadásában az egyik főszerepet, és ezzel egyidőben Norvégiában is bemutatkozhatott a Sakk című musical főszereplőjeként. Majd ezt sorra követték a jobbnál jobb szerepek. Az anyaszínházának számító Madách Színházban jelenleg is több futó előadásban játszik: Macskák, Producerek és nem utolsósorban főszereplője a nemrégiben felújított „József és a színes szélesvásznú álomkabát”-nak, aminek CD kiadványán is őt hallhatja a közönség.

Tehetségét egyre inkább elismerik, amit az is jelez, hogy a MÜPÁ-ban megrendezett Bernstein: Mise előadásának és az Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja alkalmával megrendezett gálának is szólistája volt. Most érkezett el életének arra a pontjára, ahol egy szóló lemezzel és egy nagyszabású lemezbemutató koncerttel szeretné megmutatni tehetségét, kreativitását és sokoldalúságát a tisztelt publikumnak.

A koncerten számos érdekességgel, meglepetéssel találkozhat majd a közönség. Látvány és dinamizmus jellemzi majd a koncertet. Az ország legkiemelkedőbb táncosai díszítik a műsort, 15 tagú zenekar kíséri majd Serbán Attilát és a sztárvendégeket, Zádori László karmester vezényletével.

A vendégek névsorában elismert és nagyrabecsült művészeket fedezhetnek fel. A koncertet megnyitja és az est házigazdája: Gálvölgyi János. Többek között két fantasztikus énekesnőt is hallhatnak majd, Malek Andrea és Szekeres Andrien személyében, és nem utolsó sorban Magyarország táncos-koreográfus zsenijét, Tihanyi Ákost láthatják egy különleges szóló számmal.

Serbán Attilát itt is meghallgathatják:

http://www.youtube.com/watch?v=iTePiiiEQ78

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ