BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Serbán Attila
Dátum: 2008. november 30., vasárnap, 13:57
Serbán Attila Kárpátalján, Beregszászon született. Tanulmányait Ungváron fejezte be ahol táncpedagógus-koreográfus diplomát szerzett.

Színházi pályáját 1997-ben a Debreceni Csokonai Színházban kezdte, ahol táncosként dolgozott, de ebben az évben kapta első énekes szerepét is: Hud-ot játszotta a Hairban. Ez el is döntötte későbbi sorsát, hiszen a következő évben már Fanatikus Simonként láthatta a közönség a Jézus Krisztus Szupersztárban. Következő szerepe már Budapestre hozta, A Piccolo Színház társulatának Rent c. előadásában Angel szerepét játszotta. Ezt követően számos sikeres darabban játszhatott: West Side Story, La Mancha lovagja, Sztárcsinálók. Közben folyamatosan járt külföldi meghallgatásokra, így kapta meg a Theater an der Wien  „Elisabeth” előadásában Rudolf trónörökös szerepét. Itt olyan elismert és tehetséges magyar kollégákkal dolgozott együtt, mint Malek Andrea és Tihanyi Ákos.  

 Még a bécsi szerződés alatt megkapta a Madách Színház „Volt egyszer egy csapat” című előadásában az egyik főszerepet, és ezzel egyidőben Norvégiában is bemutatkozhatott a Sakk című musical főszereplőjeként. Majd ezt sorra követték a jobbnál jobb szerepek. Az anyaszínházának számító Madách Színházban jelenleg is több futó előadásban játszik: Macskák, Producerek és nem utolsósorban főszereplője a nemrégiben felújított „József és a színes szélesvásznú álomkabát”-nak, aminek CD kiadványán is őt hallhatja a közönség.

Tehetségét egyre inkább elismerik, amit az is jelez, hogy a MÜPÁ-ban megrendezett Bernstein: Mise előadásának és az Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja alkalmával megrendezett gálának is szólistája volt. Most érkezett el életének arra a pontjára, ahol egy szóló lemezzel és egy nagyszabású lemezbemutató koncerttel szeretné megmutatni tehetségét, kreativitását és sokoldalúságát a tisztelt publikumnak.

A koncerten számos érdekességgel, meglepetéssel találkozhat majd a közönség. Látvány és dinamizmus jellemzi majd a koncertet. Az ország legkiemelkedőbb táncosai díszítik a műsort, 15 tagú zenekar kíséri majd Serbán Attilát és a sztárvendégeket, Zádori László karmester vezényletével.

A vendégek névsorában elismert és nagyrabecsült művészeket fedezhetnek fel. A koncertet megnyitja és az est házigazdája: Gálvölgyi János. Többek között két fantasztikus énekesnőt is hallhatnak majd, Malek Andrea és Szekeres Andrien személyében, és nem utolsó sorban Magyarország táncos-koreográfus zsenijét, Tihanyi Ákost láthatják egy különleges szóló számmal.

Serbán Attilát itt is meghallgathatják:

http://www.youtube.com/watch?v=iTePiiiEQ78

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ