Színházi Vándorfesztivál Veszprémben
Dátum: 2008. november 15., szombat, 16:36
Vasárnap kezdődik a 100 éves veszprémi színjátszás jubileuma alkalmából szervezett, egy héten át tartó Vándorfesztivál, amelynek keretében minden este más-más vidéki színtársulat mutatkozik be a közönségnek.

Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója úgy fogalmazott, hogy az ünnepségek talán legfelemelőbb része, egyben legszebb születésnapi ajándéka a Vándorfesztivál. Vasárnaptól hét estén át mindig egy-egy vidéki színtársulat lép fel a 100 éves veszprémi teátrumban.

A sorozatot vasárnap este a székesfehérvári Vörösmarty Színház kezdi David Gieselmann Kolpert úr című darabjával, Csiszár Imre rendezésében. Hétfőn a kecskeméti Katona József Színház vendégeskedik Veszprémben Paul Polner Hajmeresztő című előadásával, melynek a rendezője Cseke Péter.

Kedden a soproni színművészek a Hamletet adják elő Kerényi Imre rendezésében. Szerdán a szolnoki Szigligeti Színház művészei lépnek fel Hunyadi Sándor színművével, a Feketeszárú cseresznyével, amelyet Balázs Péter rendezett. Csütörtökön a miskolciak vendégszerepelnek a bakonyi megyeszékhelyen Egressy Zoltán Portugál című darabjával, melyet Korognai Károly rendezett.

A jövő hét szombatján a békéscsabai Jókai Színház művészei adják elő Czakó Gábor Disznójáték című művét Fekete Péter rendezésében. A Vándorfesztivál utolsó napján, november 23-án este pedig a debreceni Csokonai Színház vendégszerepel Veszprémben: Móricz Zsigmond Úri muri című drámájával, melynek a rendezője Vidnyánszky Attila.

Bujtor István hangsúlyozta, hogy a Vándorfesztivállal hagyományt szeretnének teremteni, rendszeres találkozási fórumokat biztosítani a vidéki színházak közötti szakmai együttműködésnek és érdemi párbeszédnek.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ