Egyetemi Színpadok Szemléje Budapesten
Dátum: 2009. május 5., kedd, 21:14
Főként fiatalokból álló, újító szellemű színházi társulatok, de nem csak egyetemi csoportok előadásait láthatja a Színváltások - Egyetemi Színpadok Szemléje elnevezésű budapesti rendezvénysorozaton május 16. és 20. között a közönség.

"A Színváltások célja nem csupán az, hogy lehetőséget biztosítson a kevésbé ismert színtársulatoknak a bemutatkozásra, hanem az is, hogy egy művészetileg izgalmas, inspiráló közeget teremtsen" - mondta el a fesztivált beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón Formanek Csaba művészeti vezető.

A főszervező hangsúlyozta, hogy nem csak egyetemi társulatok szerepelnek a programban: "a fellépőknek - amellett, hogy többnyire fiatalok - főleg a művészethez való viszonyuk hasonló: mindnyájan nyitottak az új dolgokra és szívvel lélekkel művelik a mesterségüket".

Hozzátette, hogy a 2007 óta félévente megrendezett program nagyon rugalmas, folyamatosan változik, így nem lenne meglepődve, ha az "egyetemi" jelzőt hamarosan elhagyhatnák és egyszerűen a fiatalok színházi szemléjévé válna a kezdeményezés.

Formanek Csaba kiemelte, hogy nem megmérettetésről, hanem bemutatkozásról, egymás megismeréséről szól a Színváltások, épp ezért zsűrizés nem, de komoly szakmai beszélgetések lesznek az ötnapos színházi eseményen.

A művészeti vezető elmondta, hogy az ELTE támogatásával létrejött fesztiválon a fővárosi csoportok mellett több vidéki és egy sepsiszentgyörgyi társulat is bemutatkozik majd.

A 4. Színváltások - Egyetemi Színpadok Szemléjének a Tűzraktér, a Sirály és a Prizma Színház ad otthont.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ