Színházi Világnap
Dátum: 2006. március 27., hétfő, 8:02
Ma van a színházi világnap, amelyet szakmai és rendhagyó programokkal ünnepelnek országszerte; az előadások előtt ezen az estén a magyarországi teátrumokban is hagyományosan felolvassák az év ünnepi üzenetét.

Miután a hétfői nap egyes színházakban szünnap, néhol már korábban elhangzott a köszöntő, amelyet az idén Víctor Hugo Rascón Banda mexikói drámaíró fogalmazott meg, Reménysugár címmel. Üzenetét a Magyar Televízióban ma este a Radnóti Színház igazgatója, Bálint András olvassa fel.

A színházi világnapot, a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) bécsi közgyűlésének határozata alapján, 1962 óta tartják annak emlékére, hogy 1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.

Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet - és tágabb értelemben a kultúra - fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ