Nemzetközi színházi fesztivál Egerben
Dátum: 2009. október 19., hétfő, 14:46
Egerben folytatódik a Quartet, a Gárdonyi Géza Színház nemzetközi „utazó” színházi fesztiválja. A szerbiai Újvidék és a csehországi Cheb után Egerben találkoznak a színházi szakemberek és mutatják be, milyen sokszínű is Európa kultúrája.

Október 19-én 18 órától nyílik az Európai fotóvíziók utazó kiállítás az Agria Parkban, amelyen a Quartet négy városát láthatjuk fényképeken. Különböző tájak, utcák, arcok, sorsok. Itt együtt alkotnak egy nagy képet. Színeset, izgalmasat, emberit. Este 7 órától az Ifjúsági Ház Művész mozija vetíti Mátyássy Áron Utolsó idők című filmjét, amely a 40. Magyar Filmszemle nagydíjas filmje volt. Október 20-án, kedden a szerb Goran Markovic A turné című Oscar-jelölt filmje látható. Este 8 órától szintén az Ifjúsági Házban a Vujisics együttes ad koncertet.

pcs

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ