Scherer Péter első díjat nyert egy szerbiai színházi fesztiválon
Dátum: 2010. július 5., hétfő, 18:13
Első díjat nyert Scherer Péter a Klamm háborúja című monodrámában nyújtott alakításával a belgrádi Pinocchio színházban megrendezett 35. monodráma- és pantomimfesztiválon - közölte hétfőn a verseny zsűrije.

A Beta és a Tanjug szerb hírügynökség tudósítása szerint az ítészek egyhangúlag döntöttek úgy, hogy a vasárnap véget ért fesztiválon a magyar színész volt a legjobb monodráma kategóriában a nyolcfős nemzetközi mezőnyben.

Méltatták Scherer Péter "interaktív játékát, amelyben a közönség is az előadás része volt", továbbá a színész "kimagasló kreativitását", amellyel "felfedte az emberi lélek sötét mélységét". A magyar színész "vulkáni temperamentumról", "rafinált színészi érzékről", "kivételes koncentrációs készségről és pompás tehetségről" tett tanúbizonyságot - írták.

A belgrádi mustrán szerbek és magyarok mellett román, bosnyák, japán, ausztrál, horvát, macedón, szlovén és orosz színházak vettek részt.

A Klamm háborúja című darab Kai Hensel német szerző - hazájában 2002-ben ifjúsági színházi díjjal elismert - monodrámája, amelyet 2008 januárjában mutattak be a budapesti Kolibri Pincében. Az úgynevezett "osztályteremszínház" műfajába tartozó darab egy sajátos dialógusra épül, amelyben a Klamm tanár urat alakító színész mondataira az osztályteremben ülő diákok - vagyis a közönség - némasága felel, és amely a főhős bukásával végződik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ