Sorsforduló előtt a magyar szinkron szakma
Dátum: 2006. április 18., kedd, 20:38
Sorsforduló előtt áll a magyar szinkron szakma - mondta a Magyar Szinkron Egyesület elnöke a keddi szakszervezet és a stúdiók képviselői közötti munkadíj-felzárkóztatással kapcsolatos eredménytelen tanácskozás után.

„Sorsforduló előtt áll a magyar szinkron szakma, vagy felzárkózunk az európai gyakorlathoz, és egy átgondolt piacépítés mellett a szereplők közösen felépítik a piacot, vagy balkanizálódik a szakma és baksison vett munkát fognak rabszolgák végezni" - mondta a tárgyalást követően Csörögi István.

Hozzátette: a Magyar Szinkron Egyesület elnöke sajnálja azt, hogy a 20-22 szinkronstúdió képviselői egyértelműen elzárkóztak attól az egyezségtől, hogy állapítsanak meg minimál-honoráriumrendszert, és ezt a kérést nem hajlandóak közvetíteni a megrendelőknek. 60-100 százalékos béremelés elengedhetetlen feltétele a minőségi és méltányos munkakörülményeknek. A bérek ugyanis tíz éve változatlanok.

Nincs más lehetőségünk, a tárgyalásokat folytatnunk kell, a következő lépésben a megrendelőkkel vesszük fel a kapcsolatot - mondta Konrád Antal, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Az 1989 óta működő érdekképviselet idén januárban szinkron alapszervezetet is alapított, amely - szintén a közelmúltban alakult - Magyar Szinkron Egyesülettel közösen próbálja meg elérni azt, hogy korrektebb feltételekkel dolgozhasson az a mintegy 1.500 ember, aki rendszeresen szinkronfeladat vállal.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ