A nyíregyházi Vidor Fesztivál díjazottjai
Dátum: 2010. szeptember 6., hétfő, 7:53
Életműdíjat kapott Harkányi Endre, míg a legjobb nagyszínpadi, illetve a kamaraszínpadi előadásért járó elismerést az egri Gárdonyi Géza Színház, illetve a budapesti Manna Produkció művészei vehették át a szombaton befejeződött nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

Harkányi Endre a fesztiválon a Vígszínház által játszott Egy, kettő, három című előadásban vett részt - mondta el Kojsza Linda, a rendező Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense vasárnap az MTI-nek.

A legjobb nagyszínpadi előadásért járó Dottore-díjat a Gárdonyi Géza Színház érdemelte ki a zsűritől a Csörgess meg! című produkcióval.

A legjobb kamaraszínpadi előadásért járó Pantalone-díjat a Manna Produkció Kicsi nyuszi hopp hopp című előadása kapta, amely Pelsőczy Réka, Réti Adrienn és Csémy Balázs alkotása.

A Capitano-díjat a legjobb rendezésért és a színpadi összhatásért az Örkény Színház Bohémélet című darabja kapta, amelyet Ascher Tamás rendezett.

A Vidor Fesztivál legjobb női és férfi alakításáért járó Colombina-, illetve Arlecchino-díját Györgyi Annának, illetve Bán Jánosnak ítélték oda, akik a budapesti Centrál Színház Guppi című darabjában léptek fel.

Elismerték a legjobb epizódalakításokat is; a Smeraldina-díjat Szirtes Ági, míg a Brighella-díjat Máté Gábor vette át a Katona József Színház A szerelem diadala című darabjában nyújtott teljesítményükért.

A Pulcinella-díjat legjobb női kvartettként Csákányi Eszter, Kováts Adél, Margitai Ági és Szandtner Anna nyerte el a Tisza vicc című előadással, amely a Sanyi és Aranka Színház és az Agropera, valamint a PanoDráma közös produkciója volt.

A legjobb utcaszínházi előadásért járó Pierrot-díjat az Utcaszínházi Alkotóközösség Sehonnai király című eladása érdemelte ki.

A legjobb filmvígjátéknak járó Hyppolit-díjat a Tóth Barnabás rendezte Rózsaszín sajt című alkotásnak ítélte oda a zsűri.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ