BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
A nyíregyházi Vidor Fesztivál díjazottjai
Dátum: 2010. szeptember 6., hétfő, 7:53
Életműdíjat kapott Harkányi Endre, míg a legjobb nagyszínpadi, illetve a kamaraszínpadi előadásért járó elismerést az egri Gárdonyi Géza Színház, illetve a budapesti Manna Produkció művészei vehették át a szombaton befejeződött nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

Harkányi Endre a fesztiválon a Vígszínház által játszott Egy, kettő, három című előadásban vett részt - mondta el Kojsza Linda, a rendező Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense vasárnap az MTI-nek.

A legjobb nagyszínpadi előadásért járó Dottore-díjat a Gárdonyi Géza Színház érdemelte ki a zsűritől a Csörgess meg! című produkcióval.

A legjobb kamaraszínpadi előadásért járó Pantalone-díjat a Manna Produkció Kicsi nyuszi hopp hopp című előadása kapta, amely Pelsőczy Réka, Réti Adrienn és Csémy Balázs alkotása.

A Capitano-díjat a legjobb rendezésért és a színpadi összhatásért az Örkény Színház Bohémélet című darabja kapta, amelyet Ascher Tamás rendezett.

A Vidor Fesztivál legjobb női és férfi alakításáért járó Colombina-, illetve Arlecchino-díját Györgyi Annának, illetve Bán Jánosnak ítélték oda, akik a budapesti Centrál Színház Guppi című darabjában léptek fel.

Elismerték a legjobb epizódalakításokat is; a Smeraldina-díjat Szirtes Ági, míg a Brighella-díjat Máté Gábor vette át a Katona József Színház A szerelem diadala című darabjában nyújtott teljesítményükért.

A Pulcinella-díjat legjobb női kvartettként Csákányi Eszter, Kováts Adél, Margitai Ági és Szandtner Anna nyerte el a Tisza vicc című előadással, amely a Sanyi és Aranka Színház és az Agropera, valamint a PanoDráma közös produkciója volt.

A legjobb utcaszínházi előadásért járó Pierrot-díjat az Utcaszínházi Alkotóközösség Sehonnai király című eladása érdemelte ki.

A legjobb filmvígjátéknak járó Hyppolit-díjat a Tóth Barnabás rendezte Rózsaszín sajt című alkotásnak ítélte oda a zsűri.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ