Nyitott szemmel, érzékenyen
Dátum: 2010. október 26., kedd, 7:52
November 27. és december 4. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált Budapesten, több helyszínen, változatlan céllal: a magyar színház legjobbjait bemutatni külföldi vendégeinknek, valamint innovatív külföldi előadásokat kínálni a magyar közönségnek.

A hagyományos vendégország-program fókuszában ezúttal az Amerikai Egyesült Államok színháza áll: a szervezők igyekeznek kísérletező és műfaji határokat feszegető produkciókat megmutatni a nézőknek a Trafó és a MU Színház színpadán. A Kortárs Drámafesztivál vendégország-programjában a nézők olyan előadásokat láthatnak, amelyek finoman, a színház eszközeivel reflektálnak az aktuális kis- és nagypolitika eseményeire, miközben a felszínen az amerikai álmot: a csillogást, a boldogságot, a gyönyört kínálják.

Az amerikai program részeként Reggie Watts Szóló élő struktúrákra című performanszát mutatja be a KDF és a Trafó november 29-én este fél 10-kor.

„Bobby McFerrin és Sacha Baron Cohen elképesztő keveréke” – írja Reggie Wattsról a Jam Entertainment. És Watts valóban nehezen azonosítható színpadi alkotó: zenész, dadista komikus, heves társadalomkritikus, hip-hop művész és elképesztő énekes-előadőművész, tíz oktávnyi hangterjedelemmel és egyedülálló színpadi jelenléttel. Nyitott szemmel, érzékenyen és elképesztő találékonysággal mond intelligens kritikát, miközben a könnyünk folyik a nevetéstől. Előadásaiban humor, társadalmi és politikai szatíra keveredik az opera és a beat-boksz műfaji sajátosságaival.

A seattle-i Cornish College of Art jazztanszakának elvégzése után számos zenekart erősítő, majd színházi munkába fogó, hihetetlenül sokoldalú Watts beutazta a világot improvizatív, szívhez szóló előadásaival: fellépett a Sydney-i Operaháztól kezdve Párizson és Kölnön át Reykjavíkig csaknem az egész földkerekségen. Most először látogat Budapestre a 9. Kortárs Drámafesztivál vendégország-programjának keretében, amelyben idén bemutatkozik a kísérletező és műfaji határokat feszegető alkotókat felvonultató New York-i Performance Space (PS) 122. Agyban, szívben, humorban, iróniában nem lesz hiány.

Fellépése mellett Reggie Watts november 27-én és 28-án magyar freesylereknek és zenészeknek tart műhelymunkát, melynek eredménye ugyancsak látható november 29-én este 9-től a Trafóban.

 

 

További információ: www.dramafestival.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ