BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Nyitott szemmel, érzékenyen
Dátum: 2010. október 26., kedd, 7:52
November 27. és december 4. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált Budapesten, több helyszínen, változatlan céllal: a magyar színház legjobbjait bemutatni külföldi vendégeinknek, valamint innovatív külföldi előadásokat kínálni a magyar közönségnek.

A hagyományos vendégország-program fókuszában ezúttal az Amerikai Egyesült Államok színháza áll: a szervezők igyekeznek kísérletező és műfaji határokat feszegető produkciókat megmutatni a nézőknek a Trafó és a MU Színház színpadán. A Kortárs Drámafesztivál vendégország-programjában a nézők olyan előadásokat láthatnak, amelyek finoman, a színház eszközeivel reflektálnak az aktuális kis- és nagypolitika eseményeire, miközben a felszínen az amerikai álmot: a csillogást, a boldogságot, a gyönyört kínálják.

Az amerikai program részeként Reggie Watts Szóló élő struktúrákra című performanszát mutatja be a KDF és a Trafó november 29-én este fél 10-kor.

„Bobby McFerrin és Sacha Baron Cohen elképesztő keveréke” – írja Reggie Wattsról a Jam Entertainment. És Watts valóban nehezen azonosítható színpadi alkotó: zenész, dadista komikus, heves társadalomkritikus, hip-hop művész és elképesztő énekes-előadőművész, tíz oktávnyi hangterjedelemmel és egyedülálló színpadi jelenléttel. Nyitott szemmel, érzékenyen és elképesztő találékonysággal mond intelligens kritikát, miközben a könnyünk folyik a nevetéstől. Előadásaiban humor, társadalmi és politikai szatíra keveredik az opera és a beat-boksz műfaji sajátosságaival.

A seattle-i Cornish College of Art jazztanszakának elvégzése után számos zenekart erősítő, majd színházi munkába fogó, hihetetlenül sokoldalú Watts beutazta a világot improvizatív, szívhez szóló előadásaival: fellépett a Sydney-i Operaháztól kezdve Párizson és Kölnön át Reykjavíkig csaknem az egész földkerekségen. Most először látogat Budapestre a 9. Kortárs Drámafesztivál vendégország-programjának keretében, amelyben idén bemutatkozik a kísérletező és műfaji határokat feszegető alkotókat felvonultató New York-i Performance Space (PS) 122. Agyban, szívben, humorban, iróniában nem lesz hiány.

Fellépése mellett Reggie Watts november 27-én és 28-án magyar freesylereknek és zenészeknek tart műhelymunkát, melynek eredménye ugyancsak látható november 29-én este 9-től a Trafóban.

 

 

További információ: www.dramafestival.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ