Nemzetközi Dixieland Fesztivál Salgótarjánban
Dátum: 2006. április 27., csütörtök, 19:20
Új helyszíneken és új műfajok bevonásával zajlik május 4-e és 7-e között a 22. Nemzetközi Dixieland Fesztivál Salgótarjánban - értesültünk a fesztiváligazgatótól.

Hagyománnyá vált már, hogy a dixie fesztiválnak Salgótarján Fő tere és a rajta álló József Attila Művelődési Központ ad otthont, idén azonban a Fő tér átépítése miatt 10 új helyszínen szervezik meg a koncerteket - mondta Tóth Csaba.

Mivel sem a művelődési központnak, sem a Fő térnek nincs alternatívája, helyettük a város három legforgalmasabb területére viszik a szabadtéri koncerteket, a többi rendezvényhez pedig vendéglátókat sikerült megnyerni - tette hozzá.

Tizenhárom, köztük cseh és szlovák zenekarnak és két szólistának tapsolhatnak majd a műfaj kedvelői a fesztivál négy napján.

A Grencsó Trió fellépésével modern free-jazz koncerttel kezdődik a rendezvénysorozat a Váczi Gyula Művészeti Zeneiskolában, és szintén új műfajként jelenik meg pénteken a blues-est a Kohász Művelődési Központban a Takáts Tamás Unplugged és a Ferenczi György & RackaJam bemutatkozásával. A fesztivál vasárnap zenés gulyás-partival zárul a Stotyville Jazz Band-del, délelőtt pedig a Szent József Plébániatemplomban tartják a hagyományos gospel koncertet.

Pénteken és szombaton a Beszterce lakótelepen, a TESCO parkolóban, és a belvárosi Múzeum téren színpadra lép a Kapsa Dixieland Band, a Mardi Gras Dixieland Band, a Brass On Brass Dixieland Együttes, a Miskolc Dixieland Band, a Freemen Jazz Band. Az éttermi koncerteken láthatják a dixiet szeretők a Molnár Dixieland Bandet, a ZaKoPlaHo Dixielandet, a Seredsky Dixieland Bandet, valamint Halmos Péter swingtől a be-bop-ig zongoraműsorát, és Veszeli Ernő ragtime-estjét.

A Salgótarjánba hazajárók között ott lesz tehát a Molnár Dixieland Band, ezúttal nem láthatja viszont a közönség Berki Tamást, a Hot Jazz Bandet és a Benkó Dixieland Bandet.

Tóth Csaba elmondta: a kivételes körülményekre tekintettel idén lesz még egy „dixie fesztivál plusz" rendezvény is Salgótarjánban, amelyre az említett fellépőket is meghívják. Ezt a programot szeptemberre, a Fő téri beruházás elkészülte után tervezik, a gálakoncertet összekötik a hagyományos házigazda József Attila Művelődési Központ 40. születésnapjával.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Csak a közepes művek kifogástalanok – a nagy művek sohasem."
Lucian Blaga
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ