Szirbik Bernadett kapta a Domján Edit-díjat
Dátum: 2012. január 8., vasárnap, 17:19
A Miskolci Nemzeti Színház színművészének, Szirbik Bernadettnek ítélte oda a Domján Edit Alapítvány kuratóriuma a 2011. évi Domján Edit-díjat.

A színésznő a Portugál című darab 172. előadása előtt, szombaton vette át a díjat Szakonyi Károlytól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől - tudatta a teátrum.

Szirbik Bernadett 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2001 és 2003 között pedig a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. 2003-tól a Miskolci Nemzeti Színház tagja - idézte fel Árvai Judit, a színház képviselője. A színésznő 2010 novemberében a Nádasdy Kálmán Versmondó és Sanzonverseny sanzon kategóriájának nyertese, 2011-ben pedig harmadik helyezettje lett.

A kommunikációs és marketingvezető kitért arra is, hogy Szirbik Bernadett művésznőt mindeddig elkerülte a "beskatulyázás réme". A vidéki színházi évei alatt széles palettán mozognak szerepei, és nem lehet nem odafigyelni színpadi létére. Kiváló énektudásával, a groteszk iránti fogékonyságával, komikai hajlamaival és drámai erejével egyaránt emlékezetessé teszi szerepeit. Korosztályának egyik legtehetségesebb, legígéretesebb művésze - méltatta.

Szirbik Bernadett ebben az évadban Arthur Miller Az ügynök halála című drámája és Spiró György Elsötétítés című színműve mellett a műsoron tartott előadások közül A dzsungel könyve, a Hotel Menthol, az Ármány és szerelem, az Anconai szerelmesek és a Portugál előadásaiban látható - közölte Árvai Judit.

Domján Edit Alapítvány tehetséges fiatal vidéken játszó színésznők művészetének elismerésére hozta létre ezt a művészeti díjat, amelyet évente egyszer adnak át Domján Edit születésnapjához kötődően. A díj odaítéléséről a vidéki színházak javaslatai alapján dönt a kuratórium.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ