Finn esték a Krétakör szervezésében
Dátum: 2006. november 2., csütörtök, 8:40
A kortárs finn színház egyik legeredetibb képviselője, Kristian Smeds drámaíró-rendező két előadást mutat be az általa vezetett Houkka Bros társulattal a Merlin Színházban pénteken - közölte a vendégszereplést szervező Krétakör Színház.

A vándor című elõadás a Zarándokút című középkori orosz ortodox legendát dolgozza fel. A társulat a történetet minimális színházi eszközökkel, egy asztal körül meséli el. A színházi produkciót 2003 óta, a kajani, a tamperei és a helsinki fesztivál után Tallinban, Moszkvában, Rigában, Párizsban, Oslóban, Bergenben és Vilniusban is megismerhette a közönség.

Az este második bemutatója a Gyerekek, madarak és virágok, amelyet Assisi Szent Ferenc élete ihletett. Az elõadás fontos társadalmi kérdéseket feszeget, a szervezõk összegzése szerint szórakoztató formában, punkos lendülettel, fiatalos naivitással, hol szentimentálisan, hol feketehumorral. A darab 13 jelenetbõl és 16 dalból áll.

      

Kristian Smeds a Krétakör Színház művészeivel JégKépKockák című darabján dolgozik, amelyet november 9-én mutat be a társulat a Merlin Színházban.

A finn színházi rendezõ számos drámát írt, rendezéseit pedig Európa-szerte láthatta a közönség, egy alkalommal Magyarországon is, a Kortárs Drámafesztiválon. Munkáit több díjjal jutalmazták, JégKépKockák című művével 1998-ban elnyerte a legjobb európai rádiójátéknak járó Prix Europa-elismerést - olvasható a Krétakör Színház honlapján.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Az ember élete nem az, ami megtörtént vele, hanem az, amire emlékszik, és ahogyan visszaemlékszik rá."
Gabriel Garcia Marquez
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ