Nádasy Erika az idei Domján Edit-díjas
Dátum: 2006. december 8., péntek, 8:18
Idén Nádasy Erika, az egri Gárdonyi Géza Színház tagja veheti át a Domján Edit-díjat. Az elismerést december 14-én a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán, az Ibusár című előadás előtt adja át Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Domján Edit Alapítvány 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy megőrizze Domján Edit emlékét. Ezért a fiatal, tehetséges, vidéken játszó színésznők elismerésére díjat alapítottak, melyet év decemberében adnak át a színházak javaslatai alapján.

Elsőként a díjat 1992-ben, Domján Edit születésnapján a pécsi Jónás Judit vehette át.

Eddigi díjazottak: Pregitzer Fruzsina (Nyíregyháza), Varjú Olga (Nyíregyháza), Palásthy Bea (Veszprém), Majzik Edit (Debrecen), Fekete Gizi (Szeged), Dimanopulu Afrodité (Eger), Varga Zsuzsa (Kaposvár), Danyi Judit (Kecskemét), Létay Dóra (Szolnok), Szabó Márta (Nyíregyháza), Varga Éva (Debrecen), Müller Júlia (Szeged), Kovács Edit (Békéscsaba), Boros Beáta (Veszprém), Dósa Zsuzsa (Győr).

Nádasy Erika 1986 és 1992 között a Kecskeméti Katona József Színháznál dolgozott, majd a 1992/1993-as évadot a Békés Megyei Jókai Színháznál töltötte. 1993 óta az egri Gárdonyi Géza Színház tagja. Nádasy Erika legfőbb kvalitása, hogy a drámától a komédiáig, a prózai szerepektől a musicalig, valamint a színes szubrettektől a címszerepeken át a monodrámáig minden területén a színjátszásnak képes bármikor kivételes színvonalon elvarázsolni a közönséget.

1998-ban a Liliom Julikájáért, 2000-ben pedig nagy közönségsikerű Piaf-estjéért az évad színésznőjévé választotta a társulat. Mondhatni pályája egyik csúcspontját érte el a 2005/2006-os évadban, mikor is Parti Nagy Lajos Ibusárjának monodráma változatában közel egy tucat karaktert formált meg lenyűgözően, egyedül a színpadon.

pcs

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„Azon a napon lettél felnőtt, amikor először nevettél egy jót – önmagadon."
Ethel Barrymore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ