Alternatív Thália Projekt
Dátum: 2007. január 6., szombat, 10:43
Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat Bankett című produkciójával kezdődik meg szombaton az Alternatív Thália Projekt (ATP) rendezvénysorozata Budapesten, a Thália Színházban.

A második alkalommal meghirdetett program a magyarországi alternatív társulatok legfrissebb elõadásaiból nyújt válogatást. A Thália három színpadán január 26-ig tizenhárom együttes mutatkozik be.

A nyitódarab, a Bankett jellegzetesen közép-kelet európai Gesamkunstwerk, nem mindennapi táncelõadás a kispolgári lét visszásságairól DJ Palotai zenéjére - olvasható az ATP műsorfüzetében.

„Ez a játék olyan, mint a mai hétköznapok, ahol mindenki mindenkinek társa és intrikusa, szövetségese és ellensége, barátja, haragosa, szeretõje és elszeretõje" - áll az ismertetõben.

A sorozat következõ elõadása, a GK Impersonators Egonegonegon című produkciója (Gergye Krisztián tánc-szólója, az Alfred Schnittke zenéjére készült Egon Schiele-portré és önelemzés) jövõ pénteken látható.

Másnap, január 13-án az Andaxínház Suttogók című darabját, a József Attila költeményeire készült vers-színházat láthatják az érdeklõdõk.

A Tünet Együttes, Szabó Réka Társulata Buddha szomorú című művét jövõ vasárnap, január 14-én adja elõ.

Az Alternatív Thália Projekt műsorán a KOMPmÁNIA, Csabai Attila Társulata Cyber Gésák II. című elõadásával szerepel, a darab koreográfusát Greg Roensch „Alice Csodaországban"-átirata inspirálta. Csabai Attila legújabb koreográfiája a tudat alattiban keresgél, egy ember pokolbéli rémálmát, hihetetlen utazásának drámai pillanatait ábrázolja.

Ágens „plastic-fantastic-bombastic" című produkciójával lép fel, míg Ladjánszky Márta koreográfus Displacement című darabjával szerepel az ATP-n.

Nagy Andrea a Da Capo, a Gangaray Táncszínház pedig a Vörös című produkciót mutatja be. A Finita la Commedia együttes az Emberkönyv, az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány a Szűzmuskátlirevolver című darabot játssza.

A Fortedanse, Horváth Csaba Társulata január 24-én lép fel, másnap a Magyar Mozdulatművészeti Társaság Káin - Ábel című produkciója látható.

A rendezvény utolsó napján, január 26-án a TÁP Színház Minden Rossz Varieté - Classic Max című, Vajdai Vilmos által rendezett elõadását tekintheti meg a közönség.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ