Idén is lesz POSZT
Dátum: 2007. február 28., szerda, 16:43
A VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 7. és 16. között – jelentette be a fesztivál ügyvezető igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

A kiemelt produkciókat Dömölky János választja ki mintegy 130, általa szemlézett darab közül. A filmrendező eddig 99 előadást nézett meg, és április 1-ig leadja a 6-6 hazai nagyszínházi és stúdió-darabot, valamint az 1-1 határon túli nagyszínházi és stúdió-produkciót tartalmazó listát - tette hozzá Jordán Tamás.

Az ügyvezető, aki egyben a Nemzeti Színház direktora is, beszámolt arról, hogy a magyar színházi élet legnagyobb és legrangosabb rendezvényét további 150-200 úgynevezett off-program - egyebek mellett koncertek, kiállítások, közönségtalálkozók és táncprogramok - színesítik.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az előadásokat a színházakon kívül a tettyei színpadon, a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és az Anna-udvarban tartják.

Jordán Tamás szólt arról, hogy a POSZT idei költségvetése a kulturális tárca támogatásának csökkenése miatt a tavalyinál 20 millió forinttal kevesebb, összesen 140 millió forint. Így a szervezőknek takarékos gazdálkodást kell folytatniuk, hogy a kisebb költségvetésből is a megszokott magas színvonalon valósuljon meg a találkozó.

A jegyeket május 8-tól árusítják 2000-3500 forint közötti áron, a belépők 40 százalékát a szakma képviselőinek tartják fenn.

A rendezők szerint valószínű, hogy a fesztivál 10 napja alatt a legtöbb előadást telt ház előtt játsszák majd, és a vendéglátóhelyek is megtelnek vendégekkel.

A POSZT keretében 2006-ban a 14 versenydarab 24 előadását 8.600 érdeklődő kísérte figyelemmel, a 40 helyszínen megrendezett 215 off-programra 45-50 ezer ember volt kíváncsi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ