Művészek a menekültekért
Dátum: 2007. március 13., kedd, 17:07
Menedék-díjat kap az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától (UNHCR) Balogh Rodrigó rendező és független színházi társulata: Gergely Erika, Jáger Szabolcs és Jászberényi Gábor színművészek, Törköly Levente nyelvi szakértő és Török Tamás dramaturg. A díjátadó ünnepség 2007. március 22-én (csütörtökön) lesz Budapesten.
Az idén tizenkettedik alkalommal kiosztott Menedék-díj Balogh Rodrigó rendező és alkotótársai menekültek érdekében végzett művészi munkájának elismerése. Az UNHCR indoklása szerint a díjazott színházművészek kiemelkedően sokat tettek a Magyarországra érkező menekültek iránti tolerancia növeléséért azzal, hogy 2005. májusában saját produkcióban színre vitték és azóta országszerte 54 alkalommal előadták Ad de Bont holland drámaíró "Mirad - Egy fiú Boszniából" című, menekültekről szóló stúdiódarabját. 
 
Balogh Rodrigó 2007. március 22-én (csütörtökön), a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Rátkai Márton Klubjában fogja átvenni a Menedék-díjat Lloyd Dakintől, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság regionális képviselőjétől. A díjjal egy oklevél és 500.000.- Ft jár, amely lehetővé teszi, hogy a díjazott színházművészek további budapesti és vidéki helyszíneken előadják a "Mirad - Egy fiú Boszniából" című stúdiódarabot.
 
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ