Megkeződik a Vidéki Színházak Találkozója Budapesten
Dátum: 2007. április 15., vasárnap, 11:22
Megkezdődik a Vidéki Színházak Találkozója vasárnap Budapesten; a május 4-ig tartó rendezvényen 18 vidéki teátrum 25 előadása látható.

A 8. vidéki színházi seregszemlén 4 helyszínen – a Thália Színházban, a Nemzet Színházban, a Petőfi Csarnokban és az Új Színházban – mutatják be a teátrumok az általuk kiválasztott darabokat.

A szervezők közlése szerint a programot a műfaji sokszínűség jellemzi: dráma, bohózat, zenés játék és thriller is található az előadások között.

A találkozó nyitó darabja a székesfehérvári Vörösmarty Színház Vaknyugat című előadása a Thália Színház nagyszínpadán. Szintén vasárnap játssza az egri Gárdonyi Géza Színház a Párnaembert a Thália Régi Stúdióban.

Ugyancsak a Thália Színházban kap helyet a kaposvári és a debreceni színház vendégjátéka. A kaposvári Csiky Gergely Színház pénteken a Vesztegzár a Grand Hotelban címmel, Rejtő Jenő regényéből írt zenés játékot mutat be, Ascher Tamás rendezésében. A debreceni Csokonai Színház pedig szombaton adja elő a Liberté '56 című produkciót, amelyet Vidnyánszky Attila állított színpadra.

A Pécsi Nemzeti Színház Udvaros Dorottya és Balikó Tamás főszereplésével a Nem félünk a farkastól című előadást, valamint Dosztojevszkij Ördögök című művét, Béres Attila rendezéseit, a budapesti Nemzeti Színház színpadán mutatja be.

A szolnoki Szigligeti Színház az Elnöknők című Werner Schwab-darabot, és Shakespeare Szentivánéji álom című művét játssza a találkozón. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház A Gézagyerek és a Pillantás a hídról című darabokat, a Miskolci Nemzeti Színház pedig Radoslav Milenkovic rendezését, Csehov Cseresznyéskert című színművét adja elő.

A találkozón a győri, a nyíregyházi, a tatabányai, a dunaújvárosi, a békéscsabai, a soproni, a veszprémi, a kecskeméti, a budaörsi, és a szegedi társulat is bemutatkozik.

Az állami támogatás nélkül, 1999 óta évente rendezett találkozó célja, hogy Budapest színházszerető közönsége megismerhesse a vidéki teátrumok előadásait, művészeit.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A lelkesedés nem pótolja a tehetséget. A tehetség nem pótolja az edzést. Az edzés nem pótolja az intelligenciát."
Felirat a Minneapolisi Sportpalota főbejáratán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ