Bábfesztivál Pécsett
Dátum: 2007. május 4., péntek, 18:34
Május 30. és június 3. között rendezik meg a XIV. Nemzetközi Felnőtt bábfesztivált Pécsett, amelynek keretében idén 20 társulat mutatkozik be.

A fesztivál kínálatában a látványos szabadtéri előadások ugyanúgy megtalálhatók, mint az utcai, kísérleti jellegű előadások és az inkább a szakma számára izgalmas stúdióprodukciók.

A fesztivál nemzetközi zsűrije diplomákat ad át a legjobb színésznek és színésznőnek, rendezőnek, tervezőnek és zeneszerzőnek.

A kulturális seregszemlét - amelynek fő támogatói a pécsi önkormányzat, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap - kulturális programok kísérik, mint például a Pécsi Galériában látható bábkiállítás.

A versenyprogramban kizárólag felnőtt előadások szerepelnek, míg az úgynevezett off programok keretében gyermekeknek szóló produkciók is láthatók.

A Bóbita Bábszínház 1961-ben jött létre Pécsett. Hamar ismertté és népszerűvé vált a társulat széles műfajú, felnőtteknek és gyermekeknek szóló, kőszínházi és szabadtéri előadásaival.

A Bóbita Bábszínház- amely befogadó színháza a háromévenként megrendezendő fesztiválnak - 2004-től lett önálló intézmény.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Ha regényt akarok olvasni, írok egyet."
Benjamin Disraeli
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ