Kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó
Dátum: 2007. június 7., csütörtök, 8:12
Az ünnepélyes megnyitóval ma kezdődik a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek versenyprogramjában tizennégy produkció szerepel.

A magyar színházi világ legnagyobb rendezvényének előadásait Dömölky János filmrendező választotta ki a magyar nyelvterületen általa szemlézett 120 darab közül.

A tíznapos fesztivált emellett kétszáz, úgynevezett off-program, azaz koncertek, kiállítások, közönségtalálkozók, felolvasó estek és táncprogramok színesítik.

A jegyek nagy része már a május eleji pénztárnyitást követő néhány napban elkelt, így valószínű, a legtöbb előadást telt ház előtt játsszák majd, és a pécsi szállodák, éttermek is megtelnek vendégekkel. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a POSZT mintegy ötvenezer látogatót vonz, ebből nyolc és félezren láthatják a versenyprogram előadásait.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ