Határon túli magyar színházak fesztiválja Kisvárdán
Dátum: 2007. június 21., csütörtök, 8:14
Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiválja Kisvárdán, ahol Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna 14 társulata mellett a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetem, valamint az Újvidéki Színművészeti Akadémia művésznövendékei lépnek fel.

A 17.30 órakor kezdődő megnyitón Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke köszönti a résztvevő társulatokat, majd a marosvásárhelyi színház játssza az első versenyelőadást. Az erdélyi művészek Gombrovitz: Yvonne, burgundi hercegnő című darabjával lépnek a zsűri és a közönség elé.

A június 30-ig tartó, tíz napos versenyprogramban 17 előadás szerepel, versenyen kívül bemutatnak kilenc olyan színművet, amely a búcsúzó színházi évad sikerdarabja volt a határokon túl.

Az előadásokat négy helyszínen, a kisvárdai várszínházban, a művészetek házában, a kamarateremben, valamint a Rákóczi-stúdióteremben rendezik.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Ha tudtam volna, hogy ily sokáig élek, jobban vigyáztam volna magamra."
„ Eubie " Blake
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ