A Macskákkal indul a Szegedi Szabadtéri Játékok
Dátum: 2007. július 6., péntek, 8:48
A Macskák című musical előadásával kezdődik meg pénteken este a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 20-ig tartó programja, a fesztiválra a jegyek jelentős része már elkelt – közölte Herczeg Tamás igazgatóhelyettes csütörtökön.

A fesztivált szervező kht. az idei évadra már tavaly szeptemberben elkezdte a jegyek értékesítését, s ennek meg is lett a hozadéka, már elkelt a belépők jelentős része - mondta a szakember.

Hozzátette: Andrew Lloyd Webber musicalje, a Macskák várhatóan mind a hat alkalommal teltház előtt megy majd, s ez valószínűleg így lesz az Eszenyi Enikő rendezésében színpadra kerülő, Marica grófnő című operettel is.

Herczeg Tamás közlése szerint a fesztiválnak sikerült megőriznie hagyományos népszínházi jellegét, annak értékeit, s az itt dolgozó - elit színházi körökben is elismert - rendezők is elfogadták ezt.

Az ország legnagyobb befogadó képességű színházában újító művészi megoldásokat is láthatnak a nézők. Az igazgatóhelyettes ilyennek nevezte a Szikora János rendezte Bánk bán című operát, vagy az operettjátszásban az Alföldi Róbert-féle Csárdáskirálynő által megkezdett úton továbbhaladó idei Marica grófnő-előadást.

A Szegedi Szabadtéri Játékokat magasan jegyzik a szakmában, a művészek boldogan jönnek el játszani a Tisza-parti városba, s ez természetesen visszaköszön a nézők örömében is - mondta Herczeg Tamás.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ