Kezdődik a THEALTER és a SZASZSZ Szegeden
Dátum: 2007. július 16., hétfő, 8:49
Magyar és külföldi alternatív társulatok színházi előadásaival és táncszínházi produkcióival várja a közönséget hétfőtől egy héten át a THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója és a Szegedi Alternatív Színházi Szemle (SZASZSZ) a csongrádi megyeszékhelyen.

A szervező MASZK Egyesület tájékoztatása szerint független, kísérletező, a színházi munkát és műhelygyakorlatot életformaként választó, de a hivatásos, állami vagy kommersz-magán színházi struktúrán kívül álló alkotókat látnak vendégül az egyhetes seregszemlék keretében.

A július 22-ig tartó THEALTER találkozón fellép például a Barboncás Egyesület, a szegedi Focus Műhely, az ukrán Lesz Kurbasz Országos Színházi Központ, a berlini ACUD, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, és a vajdasági Urbán András Társulata is, de érkeznek társulatok Ukrajnából, Svájcból, Lengyelországból, valamint Spanyolországból is.

A tizenharmadik alkalommal megrendezett Alternatív Színházi Szemle versenyprogramját az elmúlt egy évben bemutatott alternatív és független színházi, táncszínházi előadások közül Goda Gábor, az Artus Társulat vezetője, rendezője válogatta.

A szemlén, amelynek ötödik éve ad otthont Szeged és a THEALTER fesztivál, Árvai György és a Természetes Vészek Kollektíva, az LA Dance Company,  Ladányi Andrea Társulata, az Andaxínház, a TÁP Színház, Réti Anna, a Finita la Commedia, a Közép-Európa Táncszínház, a Don?t EAT Group, a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. évfolyamos, zenés színész osztálya, valamint a Szentkirályi Színházi Műhely szerepel a versenyprogramban.

A szemle díjait, amelyeket július 22-én adnak át, szakemberekből álló zsűri ítéli oda, amelynek tagja Forgách András író, dramaturg, Kárpáti Péter színműíró, dramaturg és Podmaniczky Szilárd író, publicista.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ