Színikritikusok díjai
Dátum: 2007. október 3., szerda, 8:11
A Katona József Színház produkciója, A karnevál utolsó éjszakája kapta a 2006-2007-es évad legjobb előadásának díját a színházi kritikusoktól, a darabot Zsámbéki Gábor rendezte – közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára.

A színházi kritikusok 28. alkalommal ítélték oda elismeréseiket.

A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat A karnevál utolsó éjszakája című darabban nyújtott alakításáért Fullajtár Andreának adták, a legjobb jelmezért járó elismeréssel pedig Szakács Györgyinek az előadáshoz készített munkáit jutalmazták.

Szintén a Katona József Színház produkciója, a Kamrában játszott Trakhiszi nők színpadra állításáért Gothár Péter kapta a legjobb rendezésért járó elismerést. A legjobb női főszereplőnek Ónodi Esztert ítélték a kritikusok az előadásban nyújtott alakításáért, és a legjobb díszletért járó elismerést is a Trakhiszi nők, Gothár Péternek az előadáshoz készített díszlete nyerte el.

A legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Hegedűs D. Gézának ítélték a színikritikusok a Pesti Színház Az ünnep című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb új magyar dráma díját Tasnádi István Finito című műve kapta. Az Örkény Színház produkciójában nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek Debreczeny Csabát választották a színházi kritikusok, a Finito zenéjéért Horváth Károly különdíjat kapott.

A legjobb zenés-szórakoztató előadás díját a Thália Színház Hat hét, hat tánc című produkciója nyerte el, amelyet Ilan Eldad állított színpadra.

Az elmúlt évad legjobb független színházi előadásának a TÁP Színház Keresők című, Vajdai Vilmos rendezte produkciója bizonyult.

A legjobb gyerekelőadásért járó díjat a Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború alkotói kapták, a Stúdió "K" produkcióját Fodor Tamás rendezte.

A legígéretesebb pályakezdőt jutalmazó elismerést Dömötör András rendező kapta az Örkény Színház Vízkereszt..., és az Egri Gárdonyi Géza Színház A párnaember című produkciójáért. Szintén a legígéretesebb pályakezdő díját nyerte el Simkó Katalin, a Katona József Színház A vadkacsa című előadásában nyújtott alakításáért.

Különdíjat ítéltek a színházi kritikusok Kovács Mártonnak a kaposvári Csiky Gergely Színház 56 06/őrült lélek vert hadak című produkciójának zenéjéért.

A fővárosi önkormányzat különdíját Varju Kálmán kapta a Pesti Színház Harmónia című előadásában nyújtott alakításáért.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ ...amilyen gyakran csak lehetséges, a fiatal lányokkal tartok, akik keveset beszélnek a művészetről, de annál csinosabbak."
Felix Mendelssohn
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ