Átadták a Gyulai Várszínház művészeti nívódíjait
Dátum: 2007. október 11., csütörtök, 9:23
A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata, valamint Helyey László és Vida Péter színművész kapta a Gyulai Várszínház 44. évadának művészeti nívódíjait – közölte Gedeon József igazgató.

A beregszászi színháznak ítélték oda Békés megye Sík Ferenc-nívódíját. A társulat a Gyulai Várszínház Művészeti Tanácsadó Testületének javaslatára részesült az elismerésben, a Gyulai Várszínházban eddig létrehozott új bemutatók és vendégjátékok magas művészi színvonaláért, a korszerű színjátszás erényeit felmutató megvalósításokért.

A Gyula város önkormányzata által alapított Havasi István-díjat Helyey László színművész kapta meg a több színházi évadban nyújtott magas színvonalú előadóművészi tevékenységéért, amellyel hozzájárult a Gyulai Várszínház hírnevének gyarapításához.

A Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjat Vida Péter színművész vehette át a Ködfátyolkép című darabban nyújtott kiemelkedő szerepformálásáért.

A művészeti díjakat szerdán este, a Háztűznéző című Gogol-előadás végén adták át Budapesten, a Thália Színházban.

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Aforizmák
„ Ha nem lennének ellenségeim, ki szedné le rólam a rozsdát?"
Kálvin János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ