Indul a Gólem
Dátum: 2007. október 12., péntek, 7:54
Gólem Fesztivál címmel ma kezdődik meg a zsidó színházak első nemzetközi találkozója Budapesten, a Merlin Színházban.

A megnyitón Aliza Bin-Nun, Izrael Állam magyarországi nagykövete és Borgula András, a fesztivál művészeti vezetője mond köszöntőt.

A háromnapos rendezvényen húszféle program, ezen belül nyolc színházi előadás várja a közönséget. Látható az Osztrák Zsidó Színház, a Román Állami Zsidó Színház, az izraeli Légy Gyönyörű társulat és a budapesti Gólem Színház előadása, valamint egy amerikai-osztrák közös produkció.

A fesztivált a Gólem Színház szervezi, az esemény célja a világ zsidó színházainak bemutatása. A színházi programot koncert, fotókiállítás, közönségtalálkozó egészíti ki.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ