Miskolci Múzsa Díj
Dátum: 2008. január 16., szerda, 16:34
Január 25-én 19-órakor nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor immár hatodik alkalommal a Miskolci Múzsa Díj átadására. A 2007. évi Miskolci Múzsa Díjat ezen a napon a színház és közönsége veheti át rendhagyó műsor keretében, amelyet a miskolci Nemzeti társulata ad.

Az utóbbi évek kedvelt produkcióiból összeállított ünnepi gálán a színház valamennyi tagja fellép a legfiatalabbtól a legidősebbig. Ebből az alkalomból láthatja a közönség először együtt a színpadon az örökös tagokat. A gála műsora az 1823-ban alapított teátrum múltjának, jelenének és jövőjének folyamatosságát műfaji sokszínűséggel kívánja jelképezni. Részletek hangzanak el az elmúlt évtizedek legjelentősebb produkcióiból – prózai művekből, operákból, operettekből, musicalekből és balettekből. Az eseményhez kapcsolódóan nyílik meg Bócsi Krisztián fotóművész legjobb próba-, és előadásfotóit tartalmazó kiállítása a teátrum emeleti társalgójában.

A gálára jegyet váltó nézők között különleges ajándékot sorsol ki a színház: a szerencsés nyertes egy hétvégét tölthet a teátrum falai között, bepillanthat az ott folyó mindennapi munkába, beülhet egy próbára, este egy előadásra. Szállást a színészházban, étkezést pedig a színházi büfében biztosít az intézmény.

Belépők még kaphatók a színház jegyirodájában.

A díjról

A Miskolci Múzsa Díj rangját mutatja az elismerés erkölcsi súlya mellett az azzal járó egymillió forint is. Ezt az összeget a Miskolci Nemzeti Színház a következő évad gyermekelőadásának létrehozására költi majd, hiszen a most fiatal nemzedék nézői lesznek az elkövetkezendő évtizedek színházlátogatói.

A kiegészítő programról

Ahhoz, hogy ne csak az eseményre ellátogató vendégek, hanem a szélesebb miskolci és a városba látogató közönség is részese legyen Múzsa Díj ünnepi műsorának, a díjat odaítélő alapítvány kísérő programmal készül. Január 25-én délután 5-órától este 8-óráig a Miskolci Nemzeti Színház falaira a TérKép Egyesület tagjai Miskolc legszebb és leglátványosabb képeit, köztük a díjat is fénnyel festik fel.

 

Bővebb információk: www.mnsz.eu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ