Pécsi Országos Színházi Találkozó nyolcadszor
Dátum: 2008. február 26., kedd, 13:16
A VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 5. és 14. között – mondta el Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Beszámolt arról, hogy a kiemelt produkciókat Kukorelly Endre választja ki mintegy 130 általa szemlézett darab közül. Az író már több mint száz előadást nézett meg, és április 1-ig leadja a 6-6 hazai nagyszínházi és stúdió-darabot, valamint az 1-1 határon túli nagyszínházi és stúdió-produkciót tartalmazó listát.

A POSZT másik ügyvezetője, Simon István hozzátette: a magyar színházi élet legnagyobb és legrangosabb rendezvényét 180-200 úgynevezett off-program - több koncert, kiállítás, közönségtalálkozó és táncprogram - színesíti. Ezek közül kiemelte Dés László estjét és a zágrábi Gavella Színház Szentivánéji álom című produkcióját. Szólt arról is, hogy az előadásokat a színházakon kívül a tettyei, a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és az Anna-udvarban tartják.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a POSZT idei költségvetése 174,5 millió forint, melyből 75-75 milliót a város és a kulturális tárca biztosít, a többit a szponzori hozzájárulások fedezik. Így a büdzsé a tavalyinál 30 millióval, a 2006. évinél 9 millióval több, lehetőséget adva a fesztivál magas színvonalú megrendezéséhez.

A jegyeket május 6-tól árusítják legfeljebb 3500 forintos áron, a belépők 40 százalékát a szakma képviselőinek tartják fenn.

A rendezők szerint valószínű, hogy a fesztivál 10 napja alatt a legtöbb előadást telt ház előtt játsszák majd, és a vendéglátóhelyek is megtelnek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a POSZT mintegy ötvenezer látogatót vonz, ebből több mint nyolc és félezren láthatják a versenyprogram előadásait.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Aki sohasem követ el esztelenséget, korántsem olyan bölcs, mint ahogy gondolja."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ