Zsámbéki Színházi Bázis
Dátum: 2008. június 1., vasárnap, 12:00
Több mint 100 program szerepel az idei nyári zsámbéki színházi kínálatban, a minden eddiginél gazdagabb sorozat június 21-én veszi kezdetét.

Farkas Csilla szervező elmondta, hogy a most 26. alkalommal rendezendő kulturális eseménysorozaton a színházi mellett képzőművészeti, zenei és gyermekeknek szóló programok váltják egymást.

Újdonságként mozi is indul, a színházi előadások előtt Végh Zsolt színész-rendező válogatásában alternatív filmeket ismerhet meg a közönség. A színielőadások nagyobb részét a 15 hektáros hajdani katonai rakétabázison berendezett Zsámbéki Színházi Bázison adják elő - tette hozzá.

A rendezvénysorozat a Biblia Éve jegyében zajlik. Ennek megfelelően június 21-én, szombaton a Horváth Csaba rendező-koreográfus nevével fémjelzett Passió című előadást mutatják be, a mű témája a tízparancsolat és a modern ember kapcsolata. A romtemplomnál június 28-án Az ember tragédiája kerül színre Vidnyánszky Attila rendezésében, a beregszászi társulat közreműködésével.

Ugyancsak újdonság a rakétabázison szervezett képzőművészeti alkotó tábor Land Art címmel. Itt Szombathy Bálint művészeti vezető irányításával természetes anyagokból, fűből, fából, szalmából készült alkotások mutatkoznak be, amelyeket június 26. és 29. között láthat a publikum - tette hozzá Farkas Csilla.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ