Kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó
Dátum: 2008. június 5., csütörtök, 7:33
Ma kezdődik a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A magyar színházi világ legnagyobb eseményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter, Pécs polgármestere nyitja meg.

A tíznapos fesztivál versenyprogramjában 16 produkció szerepel, melyekre a jegyek több mint 90 százaléka elkelt. A darabokat Kukorelly Endre író választotta ki 141 hazai és határon túli előadás közül. A színházi előadások mellett 40 helyszínen 260 rendezvényre, úgynevezett off-programra, vagyis koncertekre, kiállításokra és egyebek mellett közönségtalálkozókra várják az érdeklődőket.

Az idei találkozó költségvetése 174,5 millió forint, amely a tavalyinál 30 millióval, a 2006. évinél pedig 9 millióval több, lehetőséget adva a fesztivál magas színvonalú megrendezéséhez.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a POSZT mintegy 50 ezer látogatót vonz, ebből több mint 8 és félezren láthatják a versenyprogram előadásait.

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ