Vidor Fesztivál Nyíregyházán
Dátum: 2008. agusztus 5., kedd, 15:08
Pénteken kezdődik a jegyek értékesítése a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi előadásaira; a már véglegesített versenyprogram szerint augusztus 29. és szeptember 6. között hét nagyszínpadi, valamint 14 kamaraszínpadi előadást láthatnak a nézők, illetve a zsűri tagjai a szabolcsi megyeszékhelyen.

Tasnádi Csaba, a rendező nyírségi Móricz Zsigmond Színház igazgatója kedden elmondta, hogy várhatóan most is egy nap alatt gazdára találnak majd a jegyek, hasonlóan a korábbi évek fesztiváljaihoz.

Hozzáfűzte: hagyomány, hogy a nyíregyházi jegyirodánál az értékesítési napot megelőző éjjel már sorban állnak a nézők, tavaly például az első jegyvásárlók pontosan éjfélkor jelentek meg, s hasonlóra számítanak a szervezők most is.

A Vidor Fesztivál nyitó előadását augusztus 30-án a budapesti József Attila Színház játssza, Taylor: Legyen a feleségem című darabjában a főszerepet Bodrogi Gyula és Esztergályos Cecília alakítja.

A következő napokon a Vígszínház Az élet, mint olyan, a Madách Színház a Jövőre, veled, ugyanitt, a Thália Színház a Szerelmi Körutazás, az Új Színház a Tisztújítás, a Radnóti Színház a Bunbury, a Vidám Színpad pedig A fogadósnő című darabot mutatja be Nyíregyházán. A darabokban a főbb szerepeket Kern András, Kútvölgyi Erzsébet, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Iglódi István, Szilágyi Tibor, Hirtling István, Eperjes Károly, Csomós Mari, Csányi Sándor, Tóth Ildikó és Cserhalmi György játssza.

Tasnádi Csaba tájékoztatása szerint a fesztivál kamaraszínházi programjában naponta két előadást rendeznek. A budapesti Új Színház A csúnya, a TÁP Színház a Keresők, a HOPPart Társulat a Halálkemény, a KoMa Társulat a Plazma, a Vidám Színpad a Szerelmes hal, míg a tatabányai Jászai Mari Színház a Magyar a holdon, a Debreceni Csokonai Mihály Színház pedig az Olympia című művet mutatja be. A főbb szerepekben ugyancsak népszerű művészek lépnek színpadra, így Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán, Csákányi Eszter, Jordán Adél, Elek Ferenc, Ráckevei Anna, Horváth Lajos Ottó, Györgyi Anna és Bán János.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ