Kezdődik a Vidor Fesztivál
Dátum: 2008. agusztus 29., péntek, 8:15
Ma kezdődik a 400 színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programot kínáló Vidor Fesztivál Nyíregyházán.

A szeptember 6-ig tartó rendezvénysorozatot 19.00 órakor nyitják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyváros központjában, a Kossuth téren. A nyitóünnepséget követően pedig Európa legnagyobb ingyenes világzenei koncertsorozata kezdődik a délszláv népzenét játszó szentendrei Söndörgő együttes, valamint az afrikai Maliból érkező világhírű Habib Koité és kísérőzenekara, a Bamada fellépésével.

A helyi színházban a fesztivál versenyprogramjának első előadását a Budapesti új Színház játssza, a társulat Mayenburg: A csúnya című darabját mutatja be.

A Vidor Fesztivál első, pénteki napját a tűzzsonglőrök látványos előadása zárja éjféltől kezdődően Nyíregyházán.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Egy nő még mindig kiszámíthatóbb, mint egy elektron."
Mérő László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ