Függetlenek éjszakája először Budapesten
Dátum: 2008. szeptember 20., szombat, 8:50
Függetlenek éjszakája címmel, első alkalommal rendeznek saját programsorozatot a magukat függetlenként meghatározó társulatok és művészek szombaton, a főváros több mint húsz helyszínén. A nagyrészt ingyenesen megtekinthető események között helyet kap diszkó(tánc)színház, nyilvános rádiójáték-felvétel, kocsmaszínház és orosz nyelvű Osztrovszkij-előadás is.

A belvárosi Zrínyi utca helyszínei már délelőtt 11 órától várják az érdeklődőket: feltűnnek szobrok, festmények, térinstallációk és táncetűdök, a WAMP művészpiac válogatott termékei.

Az egykori Hazai Fésűsfonó gyártelepén alakult Bakelit Multi Art Center képzőművészeti diplomával nem rendelkező, autodidakta alkotók műveiből rendez kiállítást. Este Dresch Mihály, valamint Horváth Csaba táncos-koreográfus társulata, a Fortedanse mutatja be Flamingó című darabját.

A Sirályban párhuzamosan zajlanak a programok, míg a Hátsó szobában folyamatos vetítések, a kávézóban és a pincében koncertek várják a betérőket, de fellépnek a Budapesti Zsidó Színház, valamint a SHU Műhely művészei is.

A Merlin Színház is ügyelt a műfaji változatosságra: a Scallabouche Company angol nyelvű long-form improvizációs előadása, a HOPPart színészzenekar fergeteges (házi)bulija, majd a Szent Iván éji álomra épülő diszkó(tánc)színháza mellett helyet kapnak a Hólyagcirkusz Társulat, a TÁP Színház és a Hypnosis Puppet Co. produkciói is.

A Katona Kamrában lesz látható Pelsőczy Réka Én egy szemüveges kisfiú vagyok című darabja, a Thália Új Stúdiójában mutatja be Georg Büchner Leonce és Lénáját a Maladype Színház, míg a Holdvilág Kamaraszínház Slawomir Mrozek Emigránsok című drámájával, az Orosz Kulturális Központ Osztrovszkij Balzaminov házassága című komédiájának orosz nyelvű előadásával várja a nézőket.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ