BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Esmények
A Hamlet előadáson Claudius szerepében nyújtott alakításáért idén Szegezdi Róbertnek, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjának ítélte oda a Gábor-Miklós-díjat a kuratórium - tájékoztatott Koltai Tamás, a kuratórium elnöke.
Esmények
Több mint két tucat produkcióval várja a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál március 1. és 8. között a közönséget; a kortárs magyar dráma seregszemléjén idén először láthat idegen nyelvű előadást a közönség - közölte Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház igazgatója a fesztivált beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.
Esmények
Átadták a 2008-as Aase-díjakat; a Gobbi Hilda által alapított elismerést Péva Ibolya, Zsurzs Kati, Csuha Lajos és Uri István vehette át Hiller István oktatási és kulturális minisztertől kedden a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Esmények
Hatalmas érdeklődés kísérte a fesztivál megnyitóját a Szerb Nemzeti Színházban, Újvidéken. Az uniós csatlakozás küszöbén fontos, hogy Szerbia ilyen multikulturális eseménynek adhat otthont - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Nebojsa Bradic, a szerb kulturális miniszter az I. Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivált.
Esmények
A 2008-as AEGON Művészeti Díjjal kitüntetett Térey János költő Kovalik Balázs rendezőt jelölte a társdíjra. A Magyar Állami Operaház és a Budapesti Őszi Fesztivál művészeti vezetője csütörtökön este veszi át a díjat a Nemzeti Színházban a Képzett társítások - AEGON-estek című sorozat első idei rendezvényén - hangzott el a társdíj odaítélése kapcsán tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Régi és új vendégekkel, nemzetközi és hazai produkciókkal, két helyszínen várja a színház szerelmeseit a III. Bárka Fesztivál november 4-től egy héten át Budapesten.
Esmények
Függetlenek éjszakája címmel, első alkalommal rendeznek saját programsorozatot a magukat függetlenként meghatározó társulatok és művészek szombaton, a főváros több mint húsz helyszínén. A nagyrészt ingyenesen megtekinthető események között helyet kap diszkó(tánc)színház, nyilvános rádiójáték-felvétel, kocsmaszínház és orosz nyelvű Osztrovszkij-előadás is.
Esmények
Lezárult a XIV. Alternatív Színházi Szemle, s tegnap este kihirdették a rendezvény díjazottjait is. A fődíjat a Tünet Együttes-Szabó Réka Társulata nyerte el Alibi című produkciójával.
Esmények
Megkezdődött a Vidor Fesztivál, a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje Nyíregyházán pénteken kora este; a szeptember 6-ig tartó rendezvénysorozaton három kontinens, Afrika, Amerika és Európa 12 országának 1250 művésze szórakoztatja a közönséget.
Esmények
Pénteken kezdődik a jegyek értékesítése a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi előadásaira; a már véglegesített versenyprogram szerint augusztus 29. és szeptember 6. között hét nagyszínpadi, valamint 14 kamaraszínpadi előadást láthatnak a nézők, illetve a zsűri tagjai a szabolcsi megyeszékhelyen.
Esmények
A Pécsi Nemzeti Színház Csehov: Ivanov című drámájának előadásával kezdetét vette a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.
Esmények
Több mint 100 program szerepel az idei nyári zsámbéki színházi kínálatban, a minden eddiginél gazdagabb sorozat június 21-én veszi kezdetét.
Esmények
Az idei színházi világnapon, március 27-én Robert Lepage kanadai rendező, színész, forgatókönyvíró üzenetét olvassák fel a magyarországi teátrumokban az előadások előtt.
Esmények
Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze, korábbi igazgatója vette át a második alkalommal odaítélt Kaszás Attila-díjat kedden este a fővárosi Nemzeti Színházban.
Esmények
Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
Esmények
Vasárnap kezdődik a 100 éves veszprémi színjátszás jubileuma alkalmából szervezett, egy héten át tartó Vándorfesztivál, amelynek keretében minden este más-más vidéki színtársulat mutatkozik be a közönségnek.
Esmények
Első alkalommal adták át a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat kedden Budapesten.
Esmények
Ilyen még nem volt! – írhatnánk a plakátokra, mert valóban: az egri Gárdonyi Géza Színház rendezi az első nemzetközi „utazó” színházi fesztivált Magyarországon október 30-és november 3-között. Az 5 napos rendezvénysorozat két év alatt megismétlődik négy európai városban, a Quartet-projekt négy partnerénél.
Esmények
Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált, November 21. és 30. között. A cél az európai drámaírás és színház új, idehaza talán ismeretlen vagy sosem látott útjait, fejleményeit megmutatni a magyarországi szakmának és közönségnek, valamint kortárs színházunk mozgását, változásait követve új, progresszív alkotóműhelyeket bemutatni magyar és külföldi vendégeinknek egyaránt.
Esmények
A Magyar Dráma Napján, vasárnap Budapesten és vidéken számos színházban várják különféle programokkal a látogatókat.
Esmények
Szeptember 12. és 16. között Debrecenben rendezik meg a XIV. Alternatív Színházi Szemlét. A szervezők célja, hogy az új helyszín kínálta lehetőségekkel a közel egy hetes seregszemle programja minden eddiginél színesebb, perspektivikusabb legyen.
Esmények
Ma kezdődik a 400 színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programot kínáló Vidor Fesztivál Nyíregyházán.
Esmények
A jegyek 65 százaléka (125 ezerből 82 ezer) már elővételben elkelt Európa legjelentősebb színházi találkozójára, a 62. Avignoni Fesztiválra, ahol három hét alatt 35 szabadtéri előadást láthatnak a színházrajongók a hivatalos "in", és közel ezer produkciót a független társulatok "off" bemutatóin.
Esmények
Ma kezdődik a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A magyar színházi világ legnagyobb eseményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter, Pécs polgármestere nyitja meg.
Esmények
A színházi világnapot ünnepelve nyilvános próbákkal, beszélgetésekkel, szakmai programokkal várják az érdeklődőket március 27-én a fővárosi és vidéki teátrumok. A csütörtöki előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Minden nevetés nélkül töltött nap elvesztegetett idő."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ