Esmények
A VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 5. és 14. között – mondta el Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Esmények
Január 25-én 19-órakor nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor immár hatodik alkalommal a Miskolci Múzsa Díj átadására. A 2007. évi Miskolci Múzsa Díjat ezen a napon a színház és közönsége veheti át rendhagyó műsor keretében, amelyet a miskolci Nemzeti társulata ad.
Esmények
Danis Lídia színésznő vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház szombati házi ünnepségén.
Esmények
Egy tucat magyar és külföldi színházi előadást, köztük izraeli, kanadai, román, orosz és német produkciókat láthat péntektől 11 napon át a fővárosi közönség a 6. Kortárs Drámafesztivál Budapest programjában.
Esmények
A kortárs európai színjátszás legkiemelkedőbb produkcióiból válogat a II. Bárka Fesztivál, amelyre november 2. és 11. között várja a közönséget a fővárosi Bárka Színház – közölte a teátrum sajtóreferense.
Esmények
Megkezdődött az első Gólem Fesztivál, a zsidó színházak nemzetközi találkozója a fővárosi Merlin Színházban pénteken; a vasárnapig tartó rendezvényen húszféle programmal, köztük nyolc színházi előadással várják a közönséget.
Esmények
A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata, valamint Helyey László és Vida Péter színművész kapta a Gyulai Várszínház 44. évadának művészeti nívódíjait – közölte Gedeon József igazgató.
Esmények
A Katona József Színház produkciója, A karnevál utolsó éjszakája kapta a 2006-2007-es évad legjobb előadásának díját a színházi kritikusoktól, a darabot Zsámbéki Gábor rendezte – közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára.
Esmények
A Magyar Dráma Napja alkalmából elismeréseket adnak át, felolvasást, beszélgetést, illetve tanácskozást rendeznek pénteken Budapesten és több vidéki helyszínen.
Esmények
Július 22-én 19-órakor a zsűri tagjai átadták a SZASZSZ díjait. A XIII. Alternatív Színházi Szemle fődíja 2007-től kezdve a Halász Péter-Díj nevet viseli.
Esmények
A Macskák című musical előadásával kezdődik meg pénteken este a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 20-ig tartó programja, a fesztiválra a jegyek jelentős része már elkelt – közölte Herczeg Tamás igazgatóhelyettes csütörtökön.
Esmények
Július 2-án kiállítással és a Lear nyilvános főpróbájával megkezdődött a III. Shakespeare Fesztivál Gyulán. A romantikus és rendkívül szépen felújított gyulai vár ideális helyszín a nyári színpadi játékoknak. Az ódon falak és a vár körüli tó inspirálja a rendezőket és a kivételes élmény érzésével ajándékozza meg a nézőket.
Esmények
Az Alternatív és Független Színházak Szövetsége 2007-ben immár ötödik alkalommal rendezi Szegeden kiemelt rendezvényét: az Alternatív Színházi Szemlét, a 17 éves THEALTER International – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozójával közösen: egy helyen, egy időben.
Esmények
Törőcsik Mari kapta idén a Páger Antal-díjat; a kétszeres Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a Nemzet Színésze vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
Esmények
Tizenegy estén összesen tizenhat produkciót láthatnak a nézők az Alternatív Thália Projekt (ATP) pénteken kezdődő programjában Budapesten, a Thália Színházban – tájékoztatott a teátrum titkárságának munkatársa, Mórocz Judit kedden.
Esmények
Csapó Virágnak, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésznőjének ítélte idén a Domján Edit-díjat a színésznő nevét viselő alapítvány kuratóriuma – közölte a szervezet pénteken.
Esmények
Újra Gesztus Fesztivál és egyre szélesebb, színesebb palettával! A tavalyi megnyitó és a tavaszi I. Gesztus Fesztivál után az idei őszi évadban is megrendezi valódi összművészeti fesztiválját december 3-tól 9-ig a Gesztus Műhely Egyesület a SÍN Kulturális Központban.
Esmények
Többnyelvű bábok találkoznak ezekben a napokban Kolozsváron: megkezdődött a VI. Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiválja.
Esmények
Gólem Fesztivál címmel ma kezdődik meg a zsidó színházak első nemzetközi találkozója Budapesten, a Merlin Színházban.
Esmények
Felolvasószínházi est keretében, színészek közreműködésével láthatják – a Kortárs Drámafesztivál keretein belül – be a magyar közönségnek Ilan Hatzor, Savyon Liebrecht, Hanna Azoulay-Hasfari és Hillel Mittelpunkt kortárs izraeli drámaírók friss darabjait. A szövegeket Lakos Anna (dramaturg, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa, a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának vezetője) és Forgách András (szabadfoglalkozású próza- és drámaíró) válogatták, és ők lesznek az izraeli est házigazdái is.
Esmények
Eszenyi Enikő, Trill Zsolt és az Örkény Színház vehette át első alkalommal a Teátrum-díjakat a Nemzeti Színházban a Magyar Dráma Napja alkalmából. Ugyancsak ezen az eseményen került sor egy különleges groteszk-abszurd drámaíróverseny bejelentésére, a jövőre aranyjubileumát ünneplő, 50. Szentendrei Nyár programsorozatának ismertetésére, valamint a 2009-es 29. Költők Világkongresszusa helyszínének bejelentésére.
Esmények
Vikidál Gyula és barátai fellépésével pénteken kezdődik a Pilisszántói Szikla Színház Fesztivál háromnapos programja – közölte Bölcsházy Sándor szervező.
Esmények
Magyar és külföldi alternatív társulatok színházi előadásaival és táncszínházi produkcióival várja a közönséget hétfőtől egy héten át a THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója és a Szegedi Alternatív Színházi Szemle (SZASZSZ) a csongrádi megyeszékhelyen.
Esmények
Pénteken kezdődik a világ egyik legjelentősebb színházi találkozója, a 61. Avignoni Fesztivál, melynek középpontjába idén a francia ajkú színház került.
Esmények
Június 29- től július 1-ig tartanak Terényi Színházi Napok. A kis Nógrád-megyei falu és a környékbeli táj elbûvölô szépsége, a jellegzetes nógrádi építészet falusi házai, a meseszerû akácerdô közepén lévô szabadtéri színpad, a gyönyörû kis templomok eddig is elragadták az ide látogatókat.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ