Esmények
Az idén nyáron is megrendezik a Shakespeare Fesztivált Gyulán; a várszínház nyári évadjának egyik kiemelt eseményeként megrendezendő seregszemlére július 2. és 15. között várják a közönséget – hangzott el a szabadtéri színház nyári programjait beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Három fővárosi teátrum az elismerések majdnem háromnegyedét söpörte be a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) rendezvényeit záró szombati díjkiosztón a baranyai megyeszékhelyen.
Esmények
Az ünnepélyes megnyitóval ma kezdődik a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek versenyprogramjában tizennégy produkció szerepel.
Esmények
Május 30. és június 3. között rendezik meg a XIV. Nemzetközi Felnőtt bábfesztivált Pécsett, amelynek keretében idén 20 társulat mutatkozik be.
Esmények
A Vidéki Színházak Találkozója keretében idén 18 vidéki teátrum 25 előadása látható 4 fővárosi helyszínen – mondta el Megyeri László, a fesztivált szervező Thália Színház igazgatója a rendezvényről tartott csütörtöki tájékoztatón.
Esmények
Menedék-díjat kap az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától (UNHCR) Balogh Rodrigó rendező és független színházi társulata: Gergely Erika, Jáger Szabolcs és Jászberényi Gábor színművészek, Törköly Levente nyelvi szakértő és Török Tamás dramaturg. A díjátadó ünnepség 2007. március 22-én (csütörtökön) lesz Budapesten.
Esmények
A Matka (Anya) című produkcióért a Vertigo Szlovák Színháznak adományozta a legjobb előadásnak járó díjat a szakmai zsűri a pénteken véget ért ARCUS Nemzetiségi Színházi Találkozón - közölték a szervezők. A darabot Július Barc-Ivan írta, az előadást Stefan Korenci rendezte.
Esmények
A Dömötör-díjat, a szegedi színházi szakma elismerését immár kilencedik alkalommal adják át. Az idei gálát május 26-án rendezik meg - közölték a szervezők a csongrádi megyeszékhelyen.
Esmények
Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat Bankett című produkciójával kezdődik meg szombaton az Alternatív Thália Projekt (ATP) rendezvénysorozata Budapesten, a Thália Színházban.
Esmények
Idén Nádasy Erika, az egri Gárdonyi Géza Színház tagja veheti át a Domján Edit-díjat. Az elismerést december 14-én a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán, az Ibusár című előadás előtt adja át Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, az alapítvány kuratóriumának elnöke.
Esmények
Honti György kapta a tatabányai Jászai Mari Színház elismerését, a Jászai-gyűrűt - tájékoztatott hétfőn a teátrum sajtóreferense.
Esmények
Gödöllő és Budapest után Egerbe költözik a Magyar Stúdiószínházi Műhelyek találkozója. November 5 és 12. között tíz előadást láthat a közönség a Gárdonyi Géza Színházban.
Esmények
A Krétakör színház kapta a szombaton véget ért belgrádi nemzetközi színházi fesztivál, a BITEF nagydíját az Anton Csehov műve alapján készült Siráj című előadásáért.
Esmények
Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiválja Kisvárdán, ahol Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna 14 társulata mellett a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetem, valamint az Újvidéki Színművészeti Akadémia művésznövendékei lépnek fel.
Esmények
A Tavaszi ébredés (Spring Awakening) című, rock-musical és Sir Tom Stoppard 19. századi orosz értelmiségiekről szóló darabja, az Utópia partvidéke (The Coast of Utopia) aratott a hétfőre virradóra New Yorkban megrendezett Tony-gálán.
Esmények
Két hét múlva kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a magyar színházi élet legnagyobb és legrangosabb rendezvényének finanszírozása azonban még most is bizonytalan - hangzott el az eseményt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Megkezdődik a Vidéki Színházak Találkozója vasárnap Budapesten; a május 4-ig tartó rendezvényen 18 vidéki teátrum 25 előadása látható.
Esmények
A színházi világnap alkalmából március 27-én, kedden változatos programokkal várják a közönséget a budapesti teátrumok; az előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.
Esmények
A VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 7. és 16. között – jelentette be a fesztivál ügyvezető igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Esmények
Tizenegy magyarországi nemzetiség tizenöt színházi műhelyének produkcióit láthatja a közönség február 2. és 9. között a Thália Színházban és a Budapest Bábszínházban - közölték az Arcus Nemzetiségi Színházi Találkozó szervezői hétfői sajtótájékoztatójukon, Budapesten.
Esmények
A magyar kultúra napján, hétfőn rendezik meg Budapesten a XII. Magyar Drámaíró Versenyt. Gosztonyi János, Fráter Zoltán és Nényei Pál erre az alkalomra készült egyfelvonásosait a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában mutatják be - közölték a szervezők.
Esmények
Rajhona Ádám színész vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház szombati házi ünnepségén.
Esmények
Bende Ildikó (Győri Nemzeti Színház), Blasek Gyöngyi (Budapest Bábszínház), Krum Ádám (Pécsi Harmadik Színház) és Valkay Pál (Budapesti Kamaraszínház) kapja idén az Aase-díjat, amelyet Schneider Márta kulturális szakállamtitkár ad át 2006. november 27-én 16 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Esmények
A kortárs finn színház egyik legeredetibb képviselője, Kristian Smeds drámaíró-rendező két előadást mutat be az általa vezetett Houkka Bros társulattal a Merlin Színházban pénteken - közölte a vendégszereplést szervező Krétakör Színház.
Esmények
Huszonöt év nagy idő. Egy művészeti ág életében különösen. A Móricz Zsigmond Színház esetében pedig: maga az élet. 1981 őszén a semmiből született meg a teátrum: s íme, eltelt egy negyedszázad.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Ami a világon talán a legtöbb ostobaságot hallja: egy festmény a múzeumban. "
Goncourt fivérek
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ