Esmények
Az idén nyáron is megrendezik a Shakespeare Fesztivált Gyulán; a várszínház nyári évadjának egyik kiemelt eseményeként megrendezendő seregszemlére július 2. és 15. között várják a közönséget – hangzott el a szabadtéri színház nyári programjait beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Három fővárosi teátrum az elismerések majdnem háromnegyedét söpörte be a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) rendezvényeit záró szombati díjkiosztón a baranyai megyeszékhelyen.
Esmények
Az ünnepélyes megnyitóval ma kezdődik a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek versenyprogramjában tizennégy produkció szerepel.
Esmények
Május 30. és június 3. között rendezik meg a XIV. Nemzetközi Felnőtt bábfesztivált Pécsett, amelynek keretében idén 20 társulat mutatkozik be.
Esmények
A Vidéki Színházak Találkozója keretében idén 18 vidéki teátrum 25 előadása látható 4 fővárosi helyszínen – mondta el Megyeri László, a fesztivált szervező Thália Színház igazgatója a rendezvényről tartott csütörtöki tájékoztatón.
Esmények
Menedék-díjat kap az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától (UNHCR) Balogh Rodrigó rendező és független színházi társulata: Gergely Erika, Jáger Szabolcs és Jászberényi Gábor színművészek, Törköly Levente nyelvi szakértő és Török Tamás dramaturg. A díjátadó ünnepség 2007. március 22-én (csütörtökön) lesz Budapesten.
Esmények
A Matka (Anya) című produkcióért a Vertigo Szlovák Színháznak adományozta a legjobb előadásnak járó díjat a szakmai zsűri a pénteken véget ért ARCUS Nemzetiségi Színházi Találkozón - közölték a szervezők. A darabot Július Barc-Ivan írta, az előadást Stefan Korenci rendezte.
Esmények
A Dömötör-díjat, a szegedi színházi szakma elismerését immár kilencedik alkalommal adják át. Az idei gálát május 26-án rendezik meg - közölték a szervezők a csongrádi megyeszékhelyen.
Esmények
Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat Bankett című produkciójával kezdődik meg szombaton az Alternatív Thália Projekt (ATP) rendezvénysorozata Budapesten, a Thália Színházban.
Esmények
Idén Nádasy Erika, az egri Gárdonyi Géza Színház tagja veheti át a Domján Edit-díjat. Az elismerést december 14-én a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán, az Ibusár című előadás előtt adja át Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, az alapítvány kuratóriumának elnöke.
Esmények
Honti György kapta a tatabányai Jászai Mari Színház elismerését, a Jászai-gyűrűt - tájékoztatott hétfőn a teátrum sajtóreferense.
Esmények
Gödöllő és Budapest után Egerbe költözik a Magyar Stúdiószínházi Műhelyek találkozója. November 5 és 12. között tíz előadást láthat a közönség a Gárdonyi Géza Színházban.
Esmények
A Krétakör színház kapta a szombaton véget ért belgrádi nemzetközi színházi fesztivál, a BITEF nagydíját az Anton Csehov műve alapján készült Siráj című előadásáért.
Esmények
Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiválja Kisvárdán, ahol Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna 14 társulata mellett a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetem, valamint az Újvidéki Színművészeti Akadémia művésznövendékei lépnek fel.
Esmények
A Tavaszi ébredés (Spring Awakening) című, rock-musical és Sir Tom Stoppard 19. századi orosz értelmiségiekről szóló darabja, az Utópia partvidéke (The Coast of Utopia) aratott a hétfőre virradóra New Yorkban megrendezett Tony-gálán.
Esmények
Két hét múlva kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a magyar színházi élet legnagyobb és legrangosabb rendezvényének finanszírozása azonban még most is bizonytalan - hangzott el az eseményt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Megkezdődik a Vidéki Színházak Találkozója vasárnap Budapesten; a május 4-ig tartó rendezvényen 18 vidéki teátrum 25 előadása látható.
Esmények
A színházi világnap alkalmából március 27-én, kedden változatos programokkal várják a közönséget a budapesti teátrumok; az előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.
Esmények
A VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 7. és 16. között – jelentette be a fesztivál ügyvezető igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Esmények
Tizenegy magyarországi nemzetiség tizenöt színházi műhelyének produkcióit láthatja a közönség február 2. és 9. között a Thália Színházban és a Budapest Bábszínházban - közölték az Arcus Nemzetiségi Színházi Találkozó szervezői hétfői sajtótájékoztatójukon, Budapesten.
Esmények
A magyar kultúra napján, hétfőn rendezik meg Budapesten a XII. Magyar Drámaíró Versenyt. Gosztonyi János, Fráter Zoltán és Nényei Pál erre az alkalomra készült egyfelvonásosait a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában mutatják be - közölték a szervezők.
Esmények
Rajhona Ádám színész vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház szombati házi ünnepségén.
Esmények
Bende Ildikó (Győri Nemzeti Színház), Blasek Gyöngyi (Budapest Bábszínház), Krum Ádám (Pécsi Harmadik Színház) és Valkay Pál (Budapesti Kamaraszínház) kapja idén az Aase-díjat, amelyet Schneider Márta kulturális szakállamtitkár ad át 2006. november 27-én 16 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Esmények
A kortárs finn színház egyik legeredetibb képviselője, Kristian Smeds drámaíró-rendező két előadást mutat be az általa vezetett Houkka Bros társulattal a Merlin Színházban pénteken - közölte a vendégszereplést szervező Krétakör Színház.
Esmények
Huszonöt év nagy idő. Egy művészeti ág életében különösen. A Móricz Zsigmond Színház esetében pedig: maga az élet. 1981 őszén a semmiből született meg a teátrum: s íme, eltelt egy negyedszázad.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ