Esmények
Hámori Gabriella(képünkön), Máté Gábor, és Gothár Péter vehette át többek között a Fővárosi önkormányt kulturális bizottságának Fővárosi Színházi Díjait csütörtökön - mondta el Schiffer János főpolgármester-helyettes.
Esmények
Mímesek, bohócok, akrobaták, zenészek - valamennyien alternatív színjátszó csoportok tagjai - vidám utcai happeningjével, és a belvárost átszelő felvonulásával megkezdődött pénteken az avantgárd színjátszás egyik legelismertebb seregszemléje, a BITEF belgrádi nemzetközi színházi fesztivál.
Esmények
Az első magyar nyelvű előadást tartják augusztus 13-án és 14-én az Edinburgh Fringe Fesztiválon, amely most ünnepli 60. születésnapját.
Esmények
Hétfőn délután elkezdődik az egy hétig tartó THEALTER International, Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója Szegeden. A fesztivált 16. alkalommal rendezik meg - közölte a fesztivált szervező MASZK Egyesület vezetője pénteken.
Esmények
A hét végén megkezdődik a nyári zsámbéki színházi rendezvények ez évi programsorozata, különleges helyszínen a település melletti volt katonai raktárbázisból kialakított kulturális centrumban - közölte a szervező szerdán.
Esmények
Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja, amelyet a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza rendez immár tizennyolcadik alkalommal. A Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Ukrajnában magyar nyelven játszó színházak, társulatok seregszemléje június 22. és július 1. között zajlik. A fesztivál második napján Schneider Márta kulturális szakállamtitkár találkozik a határon túli színházak vezetőivel.
Esmények
Shakespeare minden mennyiségben - ez lehetne jelszava a Gyulai Várszínházban július 3. és 16. között megrendezendő II. Nemzetközi Shakespeare Fesztiválnak.
Esmények
Június 8-17. között rendezik meg a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozót.
Esmények
A Halhatatlanok Társulatának új tagjait köszöntötték szombaton este a budapesti Nemzeti Színházban rendezett Örökös tagság gálán.
Esmények
Május 27-én szombaton 19-órakor kezdődik a VIII. Dömötör-díj színházi díjátadó gálája a Szegedi Nemzeti Színházban.
Esmények
Huszonnyolc elõadást láthatnak az érdeklõdõk a Határon Túli Magyar Színházak 18. Fesztiválján, amelyet június 22. és július 1. között rendeznek meg Kisvárdán - tájékoztatott a házigazda, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város várszínházának igazgatója.
Esmények
Az angol dráma és színház ötven évéről és annak hatásairól szerveznek kétnapos konferenciát május 8-ától a fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Esmények
Száztíz éve, 1896. május 1-jén Kozma Andor prológusával és Jókai Mór A Barangok című színművével nyílt meg a pesti Vígszínház.
Esmények
A legjobb új magyar dráma díját Papp András-Térey János Kazamaták című művének ítélték a színházi kritikusok a 2005-2006-os évadban műsorra tűzött darabok közül - közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára csütörtökön.
Esmények
Ma kezdetét veszi az egykori színészkirályra emlékező programsorozat Veszprémben. Latinovits Zoltán színházáról szakemberek tartanak előadást 17.30-tól a Petőfi Színházban, majd levetítik a Séd Tv által készített Utca embere Latinovitsról című összeállítást.
Esmények
Immáron ötödszörre látja vendégül a budapesti Bárka Színház társulatát a Művészetek Völgye fesztivál, s a szervezők idén is változatos színházi programokkal várják a látogatókat - adták hírül a völgyszervezők.
Esmények
Július 6. és 27. között hatvanadik alkalommal rendezik meg a délkelet-franciaországi Avignonban a híres színházi fesztivált, amelynek központi alakja idén Josef Nadj, a vajdasági magyar származású francia-szerb koreográfus lesz.
Esmények
FüredFeszt címmel színházi program-sorozatot rendeznek július 16. és augusztus 20. között Balatonfüreden; a tíz színházi estet szervező veszprémi Pannon Várszínház művészei lépnek fel öt előadáson - mondta a színház igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Balatonfüreden.
Esmények
A budapesti Pintér Béla és Társulata Anyám orra című darabja lett a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadása, de négy másik alkotás az elismerések háromnegyedét söpörte be a POSZT rendezvényeit záró díjkiosztón a baranyai megyeszékhelyen szombaton.
Esmények
A budapesti Új Színház Line Knutzon: Közeleg az idő című darabjának előadásával vette kezdetét a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) csütörtökön.
Esmények
Átütő sikert arattak a magyar színházak a lengyelországi Torunban rendezett KONTAKT Nemzetközi Színház Fesztiválon; a Krétakör Színház Siráj című elõadását fődíjjal és újságírói különdíjjal, míg a Katona József Színház Ledarálnakeltüntem produkcióját második díjjal jutalmazták - tájékoztatott a budapesti teátrum művészeti titkársága kedden.
Esmények
Megvan a pénz is, a program pedig gazdagabb, mint valaha - hangzott el a június 8. és 17 között megrendezendő Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) megelőző sajtótájékoztatón.
Esmények
Az alábbiakban a június 8-tól 18-ig tartó Tatai Nyári Színház részletes programját olvashatják.
Esmények
Az 1991-ben alapított, idén 16 esztendõs THEALTER International - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója mára a magyar színházi élet egyik legrangosabb, nemzetközi viszonylatban jegyzett színházi rendezvényévé vált.J úlius 17-tól 23-ig rendezik meg idén a THEALTER International, Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját és a Szegedi Alternatív Színházi Szemlét Szegeden.
Esmények
A budapesti ReActor Színház Molnár Ferenc: Liliom című darabjának előadásával a legeredményesebb teátrum lett a hétvégén Pécsett rendezett VI. országos Egyetemi Színjátszó Fesztiválon.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ