Hírek

Öt helyszínen huszonkét színházi produkciót, előadói estet és irodalmi-zenés előadást tekinthet meg a közönség az augusztus 23. és 31. között megrendezendő Vidor Fesztivál keretében Nyíregyházán.

Hírek

Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc-darabbal várja a közönséget a Szigliget Várudvarba: a Delila és a Játék a kastélyban című előadás is látható lesz.

Hírek

Öt új társulati tagot köszönt, és új bemutatókkal is készül a 2024/25-ös évadra a Magyar Színház, ahol több régi közönségkedvencet is láthat majd a közönség.

Hírek

Újra felívelő szakaszába ért a Vörösmarty Színház, kiemelkedő évadot zárt a teátrum - mondta Szikora János igazgató az évadzáró társulati ülésen a színház MTI-nek vasárnap eljuttatott közleménye szerint.

Hírek

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze. A színész, operett- és operaénekes gyors lefolyású betegség következtében pénteken, 51 évesen, tragikus hirtelenséggel halt meg - közölte a Budapesti Operettszínház az MTI-vel.

Hírek

Átadták az Országos Színházi Találkozó díjait Kaposváron csütörtökön.

Hírek

Pénteken kezdődik Magyarország egyik legnagyobb, évente megtartott színházi seregszemléje, a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja, a szakmai programban idén huszonhat előadás szerepel, közülük tizenhetet a versenyprogram keretében láthat a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva örökös tag lett a József Attila Színházban. A teátrum a most záruló évadban 315 előadást tartott, amelyekre csaknem 100 ezer néző váltott jegyet.

Hírek

Megtartotta évadzáró társulati ülését pénteken a budapesti Katona József Színház. A teátrum 103 százalékos látogatottsággal zárta a szezont, amelynek középpontjában az új generáció, az elmúlt években szerződtetett fiatal művészek helyzetbe hozása és a fiatal közönség megszólítása állt - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Vígjátékokkal, musicalekkel, operettel és operákkal, valamint Szabó Magda:Tündér Lala című mesejátékával várja a közönséget a következő évadban a debreceni Csokonai Színház: 15 bemutató, 14 műsoron maradó előadás, négy vendégjáték és két fesztivál színesíti a kínálatot - hangzott el az új évad műsorát bejelentő sajtótájékoztatón pénteken.

Hírek

Átadták az évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a nyilvános évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Megkezdődött az Országos Színházi Találkozó hétfőn Kaposváron. A szemlén, amelynek házigazdája a Csiky Gergely Színház, egy hét alatt tizenhat előadást láthat a közönség, de számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket.

Hírek

Idén ünnepli 35. évadát a régi török temető helyén épült Esztergomi Várszínház, a június 26-i évadnyitón a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mutatják be Csokonai Tempefői című művének feldolgozását - közölték az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.

Hírek

Nyolcvanezer nézőt vonzott és 98 százalékos látogatottságot ért el a most záruló évadban az Örkény István Színház.

Hírek

A 2023/24-es évadban a Nemzeti Színház 8 bemutatót tartott, a teátrumban 115 produkció és 408 előadás volt látható, a látogatók száma meghaladta a 120 ezret, ami 98 százalékos látogatottságot jelent - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Baleset történt a PS Produkció által a Vígszínházban színre vitt Vámpírok bálja péntek esti előadásán, a megsérült színészt kórházban ápolják. A PS Produkció szombati tájékoztatása szerint az eset körülményeit vizsgálják. A Vígszínház szerint a felelősség a bérlőt, a produkciót terheli.

Hírek

A Budapest Bábszínház 333 előadást játszott a 2023/2024-es évadban, a drámapedagógiai Mozgató Programnak 62 foglalkozása volt, 78 ezer néző látogatott el a színházba, ami 98 százalékos látogatottságot jelent - közölte az MTI-vel a Budapest Bábszínház Nonprofit Kft. pénteken.

Hírek

Öt nap alatt 34 színháztermi és 7 szabadtéri előadást mutatnak be a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozóján, amelyet június 22. és 27. között rendeznek meg Kecskeméten - közölte a rendezvénysorozat főszervezője az MTI-vel.

Hírek

Június 29-én nyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély szabadtéri színpadán. A szezonban kortárs és klasszikus darabokkal, 13 előadással, köztük három bemutatóval várják a nézőket.

Hírek

Nyílt nappal indul a jövő évad szeptember 15-én a budapesti Radnóti Színházban, amely megtartotta évadzáró társulati ülését; Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, és kihirdette a következő szezon új bemutatóit.

Hírek

A koronavírus-járvány előtti időszakhoz közelített az elmúlt évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház nézőinek száma, a szezonban összesen 257 előadást tartottak saját intézményükben vagy más településeken több mint 73 ezer néző előtt - mondta el a pénteki évadzáró társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Hírek

Csaknem 95 százalékos volt a Vígszínház három játszóhelyének összlátogatottsága, a most záruló évad 589 előadására mintegy 343 ezer néző váltott jegyet.

Hírek

Színház- és Filmművészeti Intézetet alapítanak Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE MK), a budapesti Színház és Film Intézettel (SZFI) együttműködésben - áll az SZFI MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Mintegy 117 ezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház csaknem 400 előadását a záruló 2023/2024-es évadban - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ