Hírek

Az ifj. Vidnyánszky Attila által színpadra állított Ifjú barbárok című előadással zárja idei évadát a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte kedden a teátrum.

Hírek

Nyolc bemutatót tervez a 2022-2023-as évadban a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely hétfőtől meghirdette az új bérletrendszerét - közölte a teátrum.

Hírek

Több mint 35 ezren látták a hivatásossá válásának 35. évét ünneplő kecskeméti Ciróka Bábszínház összesen 433 előadását a most záruló évadban - közölte a teátrum igazgatója az MTI-vel.

Hírek

Hat bemutatót tervez a jövő szezonban a budapesti Pinceszínház, amely a 2022/2023-as évadban az idén megkezdett művészeti munkát folytatja tovább - közölte a színház az MTI-vel.

Hírek

Két év kihagyás után idén megtartotta évadzáró társulati ülését a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, az évadot a város új színházában, a közönség számára ősszel megnyíló Csokonai Fórumban értékelték pénteken.

Hírek

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Hírek

Növekvő nézőszám, nyolc új bemutató, eredményes nemzetközi együttműködések és sikeres biennálé jellemezte a 30. jubileumát ünneplő Kolibri Színház most záruló évadát - tájékoztatta a színház hétfőn az MTI-t.

Hírek

Tizennégy versenyelőadással, zenés-kulináris estekkel, valamint hallgatói előadásokkal és középiskolások számára szervezett workshopokkal várják a közönséget a június 24-én kezdődő Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján.

Hírek

Magyar szerzők műveit, klasszikus történelmi drámákat és világirodalmi remekműveket mutat be a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amelynek első bemutatója a film alapján készült A tanú című szatíra lesz - közölte a teátrum igazgatója csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Június 18-án lesz hatvanéves Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházigazgató. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Megtartotta évadzáró társulati ülését és négy ősbemutatót, valamint egy magyarországi premiert hirdetett a Radnóti Színház, amelynek színpada ősztől várhatóan visszakapja eredeti méretét, a Tesla Labort azonban nem bérlik tovább.

Hírek

Közel százezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 386 előadását a most záruló 125., jubileumi évadában - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

Hírek

Átadták az előző évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a pénteki nyilvános évadzáró társulati ülésen.

Hírek

A kolozsvári Váta Lóránd és a marosvásárhelyi László Csaba színművészt is díjazta a Román Színházi Szövetség (UNITER) azon a gálán, amelyen a tavalyi év legjobb színházi teljesítményeiért járó elismeréseket adták át.

Hírek

Átadták a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiváljának díjait: Meleg Vilmos színművész, a Nagyváradi Szigligeti Színház egykori igazgatója és Beke Sándor rendező, színházigazgató, a Gárdonyi Géza Színház örökös tagja életműdíjban részesült.

Hírek

Bejelentette kedden lemondását a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatói posztjáról Bocsárdi László Jászai Mari-díjas rendező, aki eredetileg jövő év októberéig vezette volna a teátrumot.

Hírek

Száztíz éve, 1912. június 28-án született Budapesten Olty Magda Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZAKO) vasárnap megkezdődik a 16. évad a Kvártélyház Szabadtéri Színházban - közölték a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón a szervezők.

Hírek

Eredményes évadot zárt a Pesti Magyar Színház, amely a 2021/22-es szezonban összesen 330 előadást tartott, látogatottsága 90 százalék felett volt - közölte a színház kedden az MTI-vel.

Hírek

Videótárral bővült a Baltazár Színház honlapja, amelyen keresztül mostantól elérhető a társulat összes, már nem játszott előadásának felvétele, valamint négy, a Baltazárról szóló film is.

Hírek

A család, pályatársak, barátok, kollégák, tisztelők vettek végső búcsút Haumann Pétertől pénteken a Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas, a nemzet színészének megválasztott művész 81 évesen, hosszú betegség után hunyt el május 28-án.

Hírek

Százegy százalékos látogatottsággal zárja az évadot a budapesti Katona József Színház. A tervek szerint az első három premiert októberben tartják a következő, 40. évadban, amelynek második felében Zsótér Sándor is rendez.

Hírek

Összesen 123 különböző produkcióval és 379 előadással várta a közönséget az idei évadban a Nemzeti Színház, amely 7 bemutatót tartott - közölte kedden az MTI-vel a teátrum.

Hírek

Tizenhárom premierrel - köztük három ősbemutatóval - várja a közönséget a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) a 2022/23-as évadban - közölte a társulat az MTI-vel.

Hírek

Rendhagyó, zenés társulati üléssel zárta az évet a Budapest Bábszínház, ahol a következő évadban négy különböző korosztályt megszólító bemutatóval várják a közönséget.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ