Hírek

A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseményének, az Országos Színházi Találkozónak ad otthont a kaposvári Csiky Gergely Színház 2024. június 10. és június 16. között: az eseményen OFF-programok, tánc, cirkusz, zene, kiállítás és gasztronómia is várja a színházművészet iránt érdeklődőket.

Hírek

December 2-án, szombaton 11 órakor vesznek végső búcsút Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől a Farkasréti temető Művészparcellájában - közölte a József Attila Színház hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Decemberben új előadásokkal jelentkezik az Örkény Stream: a Örkény István Színház kínálatában a Macskajáték 2012-es felvétele, a George Orwell 1984 című regénye alapján készült 84 című előadás és az Anyám tyúkja 2. című produkció látható.

Hírek

Az Európai Színházi Unió tagjává vált a Miskolci Nemzeti Színház.

Hírek

Saját halottjának tekinti Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították - tájékoztatta a teátrum szombaton az MTI-t.

Hírek

Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja - tudatta a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója - közölte a Nemzeti Színház hétfőn a Magyar Nemzettel.

Hírek

November 17-én Lezsák Sándor Nyolcvan vödör levegőt című drámáját mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház Stúdiószínházában, Merő Béla rendezésében, Bartus Gyula és Tarsoly Krisztina főszereplésével.

Hírek

November 2. és 5. között rendezik meg a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT), amelyen öt színház mutatkozik be. A saját programok és vendégelőadások mellett egy különleges, közös alkotás is látható lesz.

Hírek

Csernus Mariann Kossuth-díjas színésznő október 30-án lesz kilencvenöt éves. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata, amely zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án.

Hírek

Lukács Sándor kapja a Páger Antal-színészdíjat. A döntést a szakmai kuratórium javaslata alapján a makói képviselő-testület szerdai zárt ülésén hozta meg - közölte Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester közösségi oldalán.

Hírek

Életének 80. évében hétfőn elhunyt Mátray László-Gyula színművész, rendező, színházi szakíró, író, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egykori tagja, a Thália Diákszínpad volt vezetője - tudatta az MTI-vel a temesvári teátrum.

Hírek

A Fekete Péter című zenés darabot mutatja be a 20 éves Centrál Színház december 8-án; az előadás különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon.

Hírek

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.

Hírek

Ötvös András és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével mutatják be az Amadeus című darabot a Pesti Színházban; az előadás szombattól látható, Hegedűs D. Géza rendezésében.

Hírek

Életének 81. évében elhunyt Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulata és a Radnóti Miklós Színház örökös tagja - tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel.

Hírek

Saját halottjának tekinti Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) - közölte a tárca az MTI-vel.

Hírek

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hétfőn benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek; a direktor a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

A magyar atléták szellemi és mentális feltöltődése érdekében együttműködési megállapodást köt a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és a Budapesti Operettszínház a 2023/24-es évadra.

Hírek

Hármas évforduló jegyében a hétvégén kezdődik Kolozsváron az UTEFest, az Európai Színházi Unió 20. Fesztiválja - közölte a rendezvény házigazdája, a Kolozsvári Államai Magyar Színház.

Hírek

Jubileumi előadással ünnepli a Madách Színház Az operaház fantomja magyarországi bemutatójának 20. születésnapját november 3-án, amelynek keretében színpadra lép többek közt az összes Fantom, Christine és Raoul - közölte a budapesti teátrum az MTI-vel szombaton.

Hírek

Csernus Mariann, hazánk legidősebb aktív színművésze 95. születésnapján, október 30-án, hétfőn újra színpadra lép a Bethlen Téri Színházban Vizsolyi Biblia 2.0 című előadásával.

Hírek

Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire, akik között van Nagy Cili, a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház, Fehér László, a Forte Társulat és Fila Balázs, a József Attila Színház művésze. A szavazatokat november 30-án éjfélig várják a www.kaszasattiladij.hu oldalon.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ